The xx au castigat Barclaycard Mercury Prize 2010 (video)

de Chaos Lore

The xx au castigat Barclaycard Mercury Prize 2010 (video)

Cei trei londonezi de la The xx au castigat Barclaycard Mercury Prize 2010, care le-a fost decernat ieri, 7 septembrie, dupa ce juriul a votat trupa ca fiind cea mai buna a anului trecut. Mai jos puteti asculta o piesa apartinand albumului premiat si puteti vedea interviul ulterior vestii.

The xx au castigat in competitie stransa cu ceilalti nominalizati, printre care Foals, Mumford And Sons sau Laura Marling.

Trupa a urcat pe scena pentru a primi statueta, spunand: "Va multumim mult, am avut parte de un an incredibil". "Este un pic ciudat pana si faptul ca ne aflam aici".
Premiul a fost suma de 20.000 de lire britanice, pe care trupa a declarat ulterior (dupa ce membrii si-au revenit din soc) ca ii va investi in construirea unui studio propriu de inregistrari.

"Am facut acest album ('xx') intr-un garaj modificat", declara Madley Croft. "Ne-am simtit norocosi ca il avem la acea vreme, insa cred ca ne-ar placea mai mult sa avem propriul studio".
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: