Biografie Theatre Of TragedyTheatre Of Tragedy

Genuri muzicale:
Gothic

Trupe similare:
Nightwish  Evanescence  Tarja Turunen  Epica  HIM  Within Temptation  Tiarra


Formatia norvegiana Theatre Of  Tragedy a luat nastere in anul 1992, avandu-i ca membrii fondatori pe solistul Raymond Istvan Rohonyi si pe chitaristul Pal Bjastad. Trupa s-a numit initial Suffering Grief, schimbandu-si un an mai tarziu, in 1993, numele in La Reine Noir, dupa inregistrarea primului single, Lament of the Perishing Roses. Acest nume avea la randul sau sa fie schimbat in Theatre Of Tragedy.
In acelasi an, Theatre Of Tragedy o invita pe solista Liv Kristine Espenas pentru un duet alaturi de Raymond Istvan Rohonyi intr-un din piese, cooptand-o apoi ca membra permanenta.
In 1994 trupa inregistreaza un prim demo, intitulat  Theatre of Tragedy". Acesta va fi urmat in 1995 de albumul cu acelasi nume, primul full-lenght al norvegienilor.
Albumul de debut este urmat de "Velvet Darkness They Fear" in 1996 si EP-ul "A Rose for the Dead" in 1997, trupa atingand apogeul cu albumul "Aegis", in 1998.
In 2003 solista Liv Kristine formeaza trupa "Leaves' Eyes", impreuna cu sotul ei Alexander Krull si cu membrii ai trupei acestuia, Atrocity. In august 2003, ca urmare a transformarii stilului trupei Theater Of Tragedy, care se indreapta spre zona industrial, Liv Kristine este inlaturata din componenta trupei, asa cum este scris in comunicatul oficial, "din pricina divergentelor de stil muzical ireconciliabile". La luarea deciziei a contribuit si faptul ca solista urma sa se dedice tot mai mult trupei nou infiintate, precum si mutarea ei in Germania.
Liv Kristine a declarat la randul sau ca a fost concediata prin e-mail, fara a fi informata personal de vreunul dintre membrii trupei.
Solista formatiei The Crest, Nell Sigland, ii ia locul, plecand in turneu alaturi de Theatre Of Tragedy in iarna 2004-2005. La acest turneu au mai luat parte Pain, Sirenia si Tiamat.
Al saselea album de studio, "Storm", apare in martie 2006, urmat de un turneu european, avandu-i ca support act pe norvegienii Gothminister. Single-ul cu acelasi titlu este lansat cu cateva saptamani inaintea albumului, el constituind o indepartare de soundul industrial de pe cele doua albume precedente, "Musique" (2000) si "Assembly" (2002) si o revenire la stilul albumelor de debut.


Stil: gothic metal, industrial rock


Componenta:
Raymond Istvn Rohonyi - voce
Nell Sigland - voce
Frank Claussen - chitara
Vegard K. Thorsen - chitara
Lorentz Aspen - clape
Hein Frode Hansen - tobe


Discografie:

Theatre of Tragedy (1995)
Velvet Darkness They Fear (1996)
Aegis (1998)
Musique (2000)
Closure: Live (2001)
Assembly (2002)
Storm (2006)

THEATRE OF TRAGEDY
www.theatreoftragedy.com
www.myspace.com/pagesoftragedy