Biografie Therion



Therion

Genuri muzicale:
GothicSymphonic

Trupe similare:
Nightwish  Tarja Turunen  Evanescence  Epica  HIM  Within Temptation  Dimmu Borgir

Trupa suedeza de symphonic metal Therion s-a infiintat in anul 1989 in Upplands Vasby. Numele semnifica in limba greaca bestie, cu referire la fragmentul din Biblie unde se vorbeste despre apocalipsa. Membrii trupei au sustinut insa ca numele provine din titlul albumului Celtic Frost, To Mega Therion.
Formatia a fost infiintata de Christofer Johnsson, initial sub numele de Blitzkrieg. acestuia i s-au alaturat chitaristul Peter Hansson si bateristul Oskar Forss. Principalele influente ale trupei au fost Metallica si Slayer, in timp ce soundul lor se apropia de Venom si Motorhead. In 1988 insa, decid sa se desparta.
In acelasi an se reformeaza ca Megatherion, avand ca principala influenta Celtic Frost.
Odata cu aparitia primelor demo-uri, Paroxysmal Holocaust si Beyond the Darkest Veils of Inner Wickedness, numele se stabileste ca Therion. In 1990 apare EP-ul Time Shall Tell, care le aduce un contract cu Deaf Records.
La acesta casa de discuri apare albumul de debut, Of Darkness..., in 1991. Albumul se incadreaza in genul death metal progresiv, lasand la o parte soundul clasic death metal de pe demo-uri.
In 1992 este lansat Beyond Sanctorum. Inainte de a incepe inregistrarile pentru acesta, Erik Gustafsson decide sa paraseasca trupa, pentru a se intoarce in Statele Unite. Therion vor continua ca trio, format din Hansson, Forss si Johnsson, fiecare completand si partile de bass.
Dupa aparitia materialului, atat Forss cat si Hansson parasesc formatia. Postul de chitarist este luat de Magnus Barthelsson, iar cel de basist de catre Andreas Wahl.
Symphony Masses: Ho Drakon Ho Megas, din 1993, este mai putin death metal si mai mult experimental, apropiindu-se mai mult de genul doom dar incorporand elemente de jazz, muzica industriala, muzica religioasa si heavy metal. Fredrik Isaksson se alatura formatiei ca basist.
In 1996, Therion incep inregistrarile la Theli, un nou album experimental. Pe acest material pot fi auzite doua coruri, precum si vocea lui Dan Swano. Theli este cel mai indragit album Therion de pana in prezent.
Secret of the Runes, din 2001, are la baza mitologie nordica, fiind un album-concept. Include coverul Crying Days, o piesa originala Scorpions.
Ultimul material Therion se intituleaza Gothic Kabbalah si a aparut in 2007.

Stil: symphonic metal

Componenta:
Christofer Johnsson - chitara, clape, voce
Petter Karlsson - baterie
Johan Niemann - bass
Kristian Niemann - chitara

Discografie:
Of Darkness... (1991)
Beyond Sanctorum (1992)
Symphony Masses: Ho Drakon Ho Megas (1993)
Lepaca Kliffoth (1995)
Theli (1996)
A'arab Zaraq - Lucid Dreaming (1997)
Vovin (1998)
Crowning of Atlantis (1999)
Deggial (2000)
Secret of the Runes (2001)
Live in Midgard (2002)Live album
Sirius B (2004)
Lemuria (2004)
Gothic Kabbalah (2007)

THERION
www.megatherion.com
www.myspace.com/therion


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook