Three Days Grace - Life Starts Now

de Morrison

Three Days Grace - Life Starts Now

Recunosc cu mana pe inima ca stiam de Three Days Grace, ca am ascultat albumul lor din 2006 (One-X parca) dar ca nu m-a impresionat cu nimic. Muzica destul de coerenta, traforaj viteza pe anumite pasaje, versuri destul de interesante dar cam atat.

Ei bine am acordat mai multa atentie acestui noi produs al trupei, Life Starts Now, nu pentru ca mi-am planuit asta ci pentru ca mai toti colegii de pe la revistele "de-afara" de profil mi l-au tot laudat in sus si in jos.

La prima ascultare am observat un stil destul de diferit fata de cel de pe precendetul album, fapt concretizat prin prezenta obsesiva a distorsului. De ce sa nu recunosc, da bine, suna bine, confera volum (nu la dB ma refer) si importanta vocii lui Adam si, cel mai important, pune accentul pe mesaj. Si ca tot am vorbit de mesaj, trupa isi mentine "brand-ul" de a incanta adolescentii (si nu numai) cu versuri bine alese, versuri ce povestesc diverse trairi interioare specifice varstei.

http://194.88.148.105/68/18/a0/3c/tb_300_780_three_days_grace_storage.jpg

Compozitia, pot spune, e chiar reusita, piesele urmand trendul american al genului. Daca le iei la bucata, fiecare poate deveni un hit undeva candva pe un post de radio local sau global american. Asa ca Three Days Grace au urmat retete iar baietii de la Jive (label-ul lor) au avut mare grija la acest aspect. Ascultati si o sa va dumeriti singuri.

Oricum, pentru o trupa canadiana (pe care sper sa n-o descopere baietii din South Park), Life Starts Now e un adevarat produs de exceptie pe care vi-l recomand, mai ales daca va place acest nou (vechi) val de alternative rock metalizat american in frunte cu Nickelback.

Nota: 9/10

Morrison
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: