Metalhead Meeting 2024 Facts - Tiamat

de Admin METALHEAD

Metalhead Meeting 2024 Facts - Tiamat


Initial, trupa s-a numit Treblinka si avea un stil de black/death metal. Dupa ce au inregistrat albumul 'Sumerian Cry' in 1989, chitaristul/vocalist Johan Edlund si basistul Jorgen Thullberg s-au despartit de ceilalti doi membri fondatori si, ulterior, au schimbat numele in Tiamat.

Albumul 'Sumerian Cry' a inclus piese reinregistrate de Treblinka si a fost lansat in iunie 1990. AllMusic se refera la Tiamat-ul de inceput ca fiind "unul dintre liderii black metal-ului simfonic."

Dupa debut, conducerea lui Edlund a modificat stilul trupei, aducand influente de la Black Sabbath, Mercyful Fate, Candlemass, Pink Floyd si King Crimson, cu teme lirice sumeriene. Scrierile lui H. P. Lovecraft par sa fi influentat, de asemenea, tematica Tiamat, o evolutie consistenta cu o tendinta mai larga in cultura death metal-ului. Chitaristul polonez Waldemar Sorychta ar produce si contribui cu instrumentatie la multe dintre albumele trupei, precum si la cele ale colegilor de turneu si de casa de discuri ai Tiamat, inclusiv Moonspell, Rotting Christ, Lacuna Coil si Samael.

Abonamentele si biletele de o zi se gasesc pe iabilet.ro. Abonamentele de 3 zile costa 579 lei + taxe. De asemenea puteti cumpara si abonamente la tribuna VIP care includ si un tricou cu festivalul si au bar dedicat. S-au pus in vanzare si abonamente de 2 zile la pretul de 399 lei + taxe.
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: