Tiamat si Lacrimosa sosesc astazi la Sibiu

de Morrison

Tiamat si Lacrimosa sosesc astazi la Sibiu

Membri trupelor Agua de Annique, Tiamat si Lacrimosa sunt asteptati sa soseasca in cursul zilei de joi la Sibiu, urmand ca vineri de la primele ore ale diminetii sa inceapa probele de sunet, la Pavilionul 2007. Gamma Ray vor sosi vineri, iar Atrocity si Leaves Eyes sambata.

Trupele vor fi cazate la un hotel de patru stele situat in apropierea Pavilionului 2007, iar membrii formatiilor si-au exprimat dorinta de a vizita Sibiul, fiind impresionati de fotografiile cu orasul pe care le-au vazut.

In total, la ARTMANIA Festival 2008 vor participa 42 de artisti si tehnicieni de peste hotare, cei din urma incepand pregatirile si probele de sunet vineri dimineata.

In ceea ce priveste cerintele trupelor, acestea nu au fost deloc exagerate. Astfel, in meniul artistilor se vor afla multe fructe, legume si salate, dar si mezeluri si branzeturi, batoane de ciocolata, bomboane, unt de arahide, cereale sau iaurturi.

De asemenea, artistii au cerut multa apa, sucuri si bere, dar si vodca, vin alb si rosu, whisky si sampanie. Pentru cabine, trupele Tiamat si Lacrimosa au cerut doua oglinzi de dimensiuni mari.

O parte dintre artisti sunt vegetarieni, printre membri si tehnicienii de la Atrocity numarandu-se nu mai putin de sapte persoane care nu consuma carne. De asemenea, o persoana a cerut sa nu primeasca ciuperci in mancare.

Majoritatea membrilor trupelor doresc sa guste din mancarea traditionala romaneasca, dar si sa bea bere locala.

De mentionat este ca solista de la Agua de Annique, Anneke van Giersbergen (celebra voce de la The Gathering) va veni insotita de baietelul ei de patru ani, neputand sa se desparta de acesta nici macar pentru doua zile!

Va reamintim ca ARTMANIA FESTIVAL 2008 va incepe in data de 18 iulie, cand trupele Agua de Annique, Tiamat si Lacrimosa vor sustine concerte extraordinare pe scena din Pavilionul 2007, situat in centrul istoric al Sibiului.

Cea de-a doua zi a festivalului va culmina cu recitalurile sustinute de Leaves' Eyes, Atrocity si Gamma Ray. La editia din acest an sunt invitate trupele romanesti Frozen Dusk, Sincarnate si Bucium pentru ziua de vineri si Nexus, Avatar si Negura Bunget pentru sambata.

Sunetul va avea o putere de aproape 70.000 watti, vor fi folosite peste 80 de proiectoare conventionale de lumina si 16 proiectoare inteligente cu cap mobil (moving heads). Scena va fi configurata la dimensiunile optime pentru ca vizibilitatea din public sa fie exceptionala, avand dimnesiunea de aproximativ 15 metri latiime si 12 metri adancime.

Tiamat, Lacrimosa si Gamma Ray vor canta cate o ora si jumatate fiecare, iar Agua de Annique, Leaves' Eyes si Atrocity vor concerta cate o ora fiecare. Romanii de la Negura Bunget vor avea un recital de 40 de minute, iar restul formatiilor romanesti vor sustine concerte de cate jumatate de ora.

Cei care se grabesc inca mai pot gasi bilete pentru ARTMANIA Festival 2008 in reteaua magazinelor Diverta din intreaga tara si online, pe www.ticketpoint.ro, www.bilete.ro si www.myticket.ro. Un bilet pentru ziua de vineri, 18 iulie, va costa 70 lei, iar pentru sambata, 19 iulie, tot 70 lei. Doritorii pot achizitiona si abonamente pentru ambele zile de concerte din cadrul festivalului, la pretul de 120 lei.

PROGRAM ARTMANIA Festival 2008

VINERI 18 iulie, 2008

Frozen Dusk - 15.30
Sincarnate 16.15
Bucium 17.00
Agua de Annique - 18.00
Tiamat 19.30
Lacrimosa 21.30

SAMBATA 19 iulie, 2008

Nexus 16.00
Avatar 16.45
Negura Bunget 17.30
Leaves Eyes 18.40
Atrocity 20.00
Gamma Ray 21.30

Va multumim si va asteptam la festival!Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Concerte recomandate: