Tiarra: Ne intareste muzica si dorinta de a canta

06 Aprilie 2010 Astaroth Priestess

Tiarra: Ne intareste muzica si dorinta de a canta
Share pe Facebook

In asteptarea evenimentului OST Mountain Fest la care va participa si formatia Tiarra, am stat de vorba cu Anda pentru a afla ce surprize le pregateste grupul celor ce vor fi prezenti la concert dar si despre planurile de viitor.

Toate acestea si multe altele le puteti afla singuri din interviul de mai jos.

Salutare! Hai sa incepem prin a trece in lista evenimentele cele mai recente din istoria Tiarra. Cum au decurs lucrurile in cadrul formatiei in ultimii doi ani?

In primul rand salutari si din partea noastra! Agenda noastra din ultimii doi ani e destul de colorata ca si pana acum. Ne-am improspatat, au venit oameni noi in trupa cum ar fi partea ritmica (bassul si tobele) si e de bine. Membrii recent intrati in trupa s-au integrat foarte bine si-si vad frumos de treburi. Am compus piese noi si o gramada sunt in lucru.

De ce au avut atat de multe schimbari in componenta formatiei si ce v-a intarit pentru a face fata unei destramari totale?

Nu cred ca ne-am pus niciodata cu adevarat problema destramarii trupei si nici nu cred ca se va intampla prea curand. Cu schimbarile ne-am obisnuit deja cu toate ca ne e greu de fiecare data si sufleteste si din punct de vedere tehnic. Asta este. Nu se poate altfel. Ne dorim sa progresam iar acest process este destul de anevoios. Ne intareste muzica si dorinta de a canta. Probabil daca nu am mai avea inspiratie aceste piedici ar deveni imediat motive pentru a renunta la acest proiect. Deocamdata nu e cazul.

Poze Poze_MH - tiarra

Ce ati spune ca este diferit acum la membrii Tiarra? Ce s-a schimbat de la inceput si pana astazi, in materie de dezvoltare personala?

Multe. Fiecare nou venit a adus prospetime si dorinta de a continua si de a evolua. Odata cu fiecare schimbare ne maturizam si noi si invatam sa facem fata altfel situatiilor .

Cum ati descrie muzica pe care o cantati? Ce mesaj transmit compozitiile voastre?

Mesajul e unul singur: “Drama per musica”.

Care este abordarea pe care o foloseste Tiarra pentru a comunica publicului stari si mesaje in timpul concertului?

E greu de spus. Cred ca un rol important il joaca publicul. Din acest punct de vedere consider ca suntem norocosi. Nu cred ca numarul lor mic sau mare ne impresioneaza, ci modul lor de manifestare care creeaza intotdeauna un cadru intim. Comunicarea vine odata cu muzica, starile se amplifica pe masura ce piesele incep sa curga.

Vorbind de concerte...anul acesta participati in cadrul festivalului OST Mountain Fest. Este un festival de calibru mare pentru tara noastra si treptat avem din ce in ce mai multe astfel de evenimente. Ce parere aveti despre asta? Credeti ca incepem sa evoluam din punct de vedere concertistic?

Cu siguranta se observa o evolutie. Se organizeaza din ce in ce mai multe evenimente cu trupe romanesti si straine si nu poate decat sa ne bucure acest lucru. Intotdeauna imbratisam ideea de a canta in aer liber pentru ca atmosfera este una unica.

Cum va simtiti stiind ca veti urca pe aceeasi scena cu nume precum Abigail, Negura Bunget, Eternal Tears Of Sorrow, Bucium, Belphegor, etc?

Ne simtim bine sa impartim scena cu trupe bune care noua ne plac si asteptam evenimentul cu nerabdare.

Poze Poze_MH - tiarra

Ce pregatiti pentru romanii care vor fi prezenti la vara la acest festival?

In primul rand piesele noi care vor aparea in curand pe EP-ul ce urmeaza sa-l scoatem dar si alte surprize, alte piese noi care vor fi incluse pe viitorul album.

Cand putem astepta un nou album Tiarra? Ati facut vreun demers in acest sens?

Pai deocamdata pregatim EP-ul care se va intitula “Le Monde des Tenebres” si va contine trei piese noi cu un nou sound si cu o abordare mai actuala. Vom folosi acest EP ca promo in speranta de a gasi o casa de discuri care sa ne ajute cu productia albumului pe care speram sa il finalizam pana anul viitor.

Multumesc pentru interviu si va urez multa bafta! Doriti sa mai adaugati ceva in incheiere?

Si noi multumim pentru sprijin!

Astaroth Priestess Vs. Tiarra


Comenteaza

Ca sa comentezi trebuie sa fii logat pe site sau cu Facebook. Logheaza-te sau Fa-ti cont intr-un minut sau logheaza-te cu Facebook.

Concerte recomandate:

ĂŽnscrie-te la newsletter


Like us on Facebook