Future Heroes o noua scena cu noi confirmari la B'ESTFEST Summer Camp

de Buvnitz

Future Heroes  o noua scena cu noi confirmari la B'ESTFEST Summer Camp


Cu doar patru zile inainte de startul festivalului, B'ESTFEST Summer Camp surprinde din nou, adaugand o noua scena, numita Future Heroes, dedicata exclusiv tinerilor artisti romani! Butterflies in my Stomach, Toulouse Lautrec, Electric Fence, Mes Quins, TiPtiL Sensor si Blue Nipple Boy sunt doar cateva dintre numele ce vor completa line-up-ul B’ESTFEST Summer Camp 2011. Festivalul se desfasoara in perioada 1-3 iulie, la iarba verde, pe islazul comunei Tunari, fiind prezentat de Ciuc Premium si Coca-Cola.

B’ESTFEST Summer Camp adauga o noua scena in program, scena Future Heroes, pe care vor concerta Sonichouse, Goodbye to Gravity, Butterflies in my Stomach, Toulouse Lautrec (2 iulie) Electric Fence, Antarctica, Mes Quins, Sensor (2 iulie), Tunesinourheads, Zeppelin & Praetor, TiPtiL si Blue Nipple Boy (3 iulie). De asemenea, a aparut o modificare in programul festivalului, trupa Travka nu va mai concerta sambata, 2 iulie, fiind inlocuita de Robin and the Backstabbers. Recunoscuta pentru piesele "Vanatoare Regala", "Iguana facatoare de minuni" si "Soare cu dinti", Robin and the Backstabbers este o sursa instabila, imprecisa si imprevizibila de zgomot a carei eficienta si randament variaza in functie de factori necunoscuti care pot sau nu sa includa pretul corzilor de chitara, al betelor de tobe si cel al promisiunilor nerespectate.

Future Heroes stage - 1 iulie

Sonichouse

Trupa este formata din Viky RED (vocal, keyboards), Kotto (chitara), R2 (bass) si G-San (tobe), cei patru membri cunoscandu-se in cadrul trupei Morandi, fiecare dintre ei colaborand de-a lungul timpului si cu numerosi alti artisti romani. Viziunea comuna asupra muzicii i-a determinat sa puna bazele propriului proiect, abordand genuri precum electro pop, funk si disco.

Goodbye to Gravity

Andrei Galut, castigatorul editiei 2008 a concursului Megastar si-a unit fortele cu trei dintre membrii de heavy metal Thunderstorm si au pus bazele unui proiect metal intitulat Goodbye to Gravity. Cei patru lucreaza in prezent intens la primul album.

Butterflies in my stomach

Butterflies in my stomach este una dintre cele mai cunoscute tinere trupe de nu-jazz, funk si acid jazz din Romania. Formatia prezentata de BBC Romania drept una dintre putinele trupe care promoveaza acid-jazz-ul la noi, a fost selectata printre cele mai bune trei trupe noi din lume, la sectiunea Electronic, in urma unui concurs initiat de Sony si publicatia Billboard in anul 2006. Formata din 6 artisti talentati, Butterflies in My Stomach a avut numeroase concerte in tara dar si aparitii la cateva dintre cele mai cunoscute festivaluri autohtone, precum Stuffstock, Fan Fest, Peninsula si NewJazz.

Toulouse Lautrec

Fara indoiala, Toulouse Lautrec este una dintre revelatiile anului, trupa care incet dar sigur, si-a facut loc in topurile iubitorilor de alternative, dezvoltand un sound original si manuind la fel de elegant versurile in limba romana, engleza, si uneori chiar franceza. Dupa succesul primelor piese, “Te Spun” si “Yesman” care au recorduri de vizualizari pe youtube, fiind totodata doua dintre cele mai fredonate piese ale momentului, cei trei membrii ai trupei, Apartman (chant & guitarre), Dizzy (basse & chant) si Greenman (batterie), se pregatesc intens de lansarea albumului de debut ce se va numi Heroes.

Future Heroes stage - 2 iulie

Electric Fence

Trupa Electric Fence a fost infiintata la inceputul anului 2009 de catre Elena Vasile si David Ciente. Infiintarea consta practic in redenumirea proiectului Raza si reorientarea in plan muzical. Au aparut in portofoliu circa 13 piese, toate in limba engleza, cu un succes relativ mare pe site-uri cu specific muzical din Europa. Dupa mai multe schimbari de componenta, trupa a inceput sa colaboreze cu Alexandru Misu si Vlad Todor, in concertele live fiind adesea insotiti de Radu Moldovan de la trupa Partizan.

Antartica

Antarctica se vrea o noua stare de spirit: sound-ul formatiei isi gaseste inspiratia in noul val al synthetic pop-ului anilor '80 si in new wave. Cei doi componenti, Delia Opran si Ciprian Lemnaru, au colaborat inainte de a pune bazele trupei la un alt proiect, numit Insound.

Mes Quins

Mes Quins este formatie synth pop din Bucuresti, infiintata in 2008 de actorul si scriitorul Silviu Gherman si Ovidiu Chihaia. Mes Quins au sustinut numeroase concerte in cluburile bucurestene, au deschis pentru formatii consacrate ale scenei indie, precum Noblesse Oblige, Handsome Furs, Kissogram si Thieves Like Us, au participat la Festivalul Watumi de la Brasov, in 2009, si la Liveland Festival, un an mai tarziu.

Sensor

Recunoscuti pentru abordarea originala a mai multor genuri muzicale precum Electro, Rock, Breakbeat, Drum'n'bass, Jazz cat si prin si setup-ul lor neconventional, SENSOR este una dintre cele mai surprinzatoare trupe live de la noi. Formata din Paul Ilea (producator, solist vocal si percusionist), Alexandru Negara (percutie si clarinet), trupa a pus in scena alaturi de numerosi muzicieni colaboratori show-uri originale, imbinand muzica cu teatrul si pantomima intr-o diversitate impresionanta de genuri muzicale.

Future Heroes stage - 3 iulie

Tunesinourheads

Tunesinnaourheads fuzioneaza cateva stiluri distincte, de la funk la punk, de la raggae si dance hall la rock si heavy metal, drum and bass, jazz si bossanova. Nevoia de a antemiza, ca si melodicitatea exagerata, sunt fructul colaborarii unui textier bombastic si a unui compozitor inventiv, iar aceasta formula, abordata apoi de un grup cu trei chitaristi autisti, un basist groovy, un pianist lenes si un tobosar coleric − care printr-o coincidenta sunt frati − creeaza o vibratie aparte in scena autohtona a rockului alternativ bucurestean.

Zeppelin si Praetor

Singurul dirijabil din zona Hip-hop, Zeppelin vede tot si nu spune nimic ignorantilor, dar initiatii il stiu deja din EP-ul “Fara Parasute” si single-ul “Toata Ziua”. Pilotat cu dibacie de Serafim, Ortega si Koma, marele balon de fier va pluti in B’ESTFEST PARK imprastiind voie buna si veselie in aer. Pe scena, cei trei membri ai trupei ii vor avea alaturi de Praetor si DJ Undoo. Praetor, membrul Veritasaga intors de pe plajele Australiei, a lansat la finele anului trecut albumul Nomad, un album matur si sincer. Maestrul placilor de pick-up, DJ Undoo taie si zgarie cu o precizie de metronom, de pe vremurile bune ale Electrecordului.

TiPtiL

Bagajul muzical al trupei are greutate adunata din experienta muzicala variata a fiecaruia dintre membrii sai. Funk, jazz, drum’n’bass, dance, raggae, alternativ, post punk, impreuna in aceeasi interpretare, impletite cu vibratii pozitive - cam asa va imbie trupa TiPtiL sa-i ascultati. TiPtiL inseamna: Raluca Staicu (voce), Adina Dura (voce), Bujor Stoicovici (chitara bas, contrabas), Ciprian Moisescu (tobe) si Cretu (chitara).

Blue Nipple Boy

Povestea Blue Nipple Boy a luat nastere la inceputul anului 2010, cand chitaristul trupei, Catalin Boltasu, a avut initiativa de a infiinta formatia alaturi de cativa colegi ce activau la vremea respectiva in alte proiecte. Dupa mai multe schimbari de componenta, trupa a ajuns la formula actuala: Adrian Carciova (voce), Catalin Boltasu (chitara), Adrian Neacsu (bass), Gabriel Balasa (percussion) si Alexandru Alexe (tobe). Dupa numeroase concerte sustinute prin cluburile bucurestene, Blue Nipple Boy a lansat clipul piesei ”Bear Comes Naked, vara aceasta urmand o noua premiera pentru membrii trupei, respectiv primul show sustinut in cadrul B’ESTFEST.
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: