Toulouse Lautrec au lansat single-ul 'Revin in 5 minute'

de Cristi Nedelcu

Toulouse Lautrec au lansat single-ul 'Revin in 5 minute'


Dupa 'Iubita mea doarme' si 'Fata cu ochii verzi', Toulouse Lautrec continua sa lucreze la material nou si revin acum cu o noua piesa, 'Revin in 5 minute'.

Pentru acest cantec actorul Victor Rebengiuc a tras vocea de pe intro, iar pentru filmul de fundal trupa a folosit "found footage" cu fete din anii 60 care danseaza la bustul gol - inspiratia si nebunia tineretii actualilor nostri bunici.

"Revin in 5 minute", intamplator sau nu, este despre blocajul artistului, al celui care transmite emotia catre consumatorul de arta. Fie ca este muzician, actor, performer, papusar, circar, mai mult sau mai putin cultural, mai mult sau mai putin educat sau educativ, cel care se expune lumii pentru a-i transmite emotia, de care lumea este insetata precum de o bere rece pe timpul unei veri toride, cel care transmite emotia are un blocaj emotional, intelectual, si el devine un nimeni pentru o scena. Ca oameni suntem dependenti de spectacol, de extraordinar. Aceasta piesa vorbeste despre artistii-performeri ca despre niste oameni dezbracati de haina inspiratiei, dezbracati de haina puterii de a crede in ei. Acesti artisti traiesc in acest moment niste vremuri in care inutilitatea le este impusa. Revin in 5 minute, 1 an sau 2 ani? Cat pot rezista fara a se exprima asa cum s-au obisnuit?” declara Catalin Rulea, solistul Toulouse Lautrec.

Noul single Toulouse Lautrec va fi in curand disponibil pentru download si streaming pe toate retelele digitale. Asa cum ne-au obisnuit, Toulouse Lautrec canta despre aspecte antagonice ale lumii in care traim, de la dragoste, sex pana la protest si critica sociala.

Toulouse Lautrec lucreaza la un album compus intr-o sambata dimineata. Cel de-al cincilea album al formatiei se zvoneste ca va iesi in toamna acestui an. Prima piesa lansata de pe acest album, „Iubita mea doarme” a ajuns pana pe prima pozitie a topurilor de radio alternativ.

Toulouse Lautrec descind din familii aristocrate. Ei au copilarit pe pajisti verzi si intinse in fata castelului si au crescut cu sunetul cornurilor de vanatoare si mirosul parfumurilor de contesa rumena in obraji. Desi predestinati studiului academic si educatiei alese, viata i-a aruncat in paturile cele mai carpite ale societatii. Influentati initial de Rene Pricetau si John Lewis Brown, ei si-au gasit drumul in mijlocul boemei rebele. Sunt obisnuiti ai localurilor de noapte, sunt pasionati de femei, absint si opium, scuipa in microfoane, gesticuleaza pe corzi in cabaret si, imbatati de succes, sparg fetele tobelor din localuri si se uita sub crinolinele fetelor.
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: