Biografie TRAIL OF TEARSTRAIL OF TEARS

Genuri muzicale:
Gothic

Trupe similare:
Nightwish  Evanescence  Tarja Turunen  Epica  HIM  Within Temptation  Tiarra

Trail of Tears este o trupa norvegiana de gothic metal formata in 1994 sub numele de Natt. Majoritatea carierei a fost dominata de stilul beauty and the beast (in cazul acestora, vocea de soprana in contrast cu cea de death). Insa o data cu lansarea lui Free Fall Into Fear, trupa a schimbat stilul.
Natt si-a schimbat numele in 1997, pentru a refleca evolutia sunetului si a schimbarii de componenta. Primul demo inregistrat s-a intitulat When Silence Cries.... Chitaristul Michael Krumins a parasit trupa, find inlocuit de Runar Hansen. Dupa lansarea acestui demo, trupa a semnat un contract cu DSFA Records. Albumul de debut, Disclosure in Red a fost lansat in acelasi an. A urmat un turneu de promovare alaturi de Tristania si The Sins of Thy Beloved.
Al doilea disc, Profundemonium, a fost lansat in 2000, an in care Helena Iren Michaelsen a parasit trupa, find inlocuita de Cathrine Paulsen in luna mai a aceluiasi an. In 2001, trupa a semnat un contract cu Napalm Records. Al 3-lea album, A New Dimension of Might a fost produs de Terhe Refsnes (producator pentru Tristania, Sirenia si Green Carnation).
203 a marcat primul concert international al trupei, in Mexico. Catherine Paulsen a parasit trupa, iar Kjetil Nordhus (Green Carnation) a ajuns inlocuitorul acesteia. Aceasta schimbare a adus si cateva modificari in muzica trupei. In 2004, a fost lansat Free Fall Into Fear, disc ce a reprezentat un nou capitol pentru Trail of Tears. A urmat un turneu alaturi de Tristania si Therion.
Terje Heiseldal si Frank Roald Hagen au renuntat la trupa. Goran Bomann (Carpathian Forest) a ocupat rolul de chitarist, pentru aparitiile live. Kjetil Nordhus, Runar Hansen, Kjell Rune Hagen si Jonathan Perez au parasit trupa in noiembrie 2006. Pe data de 1 februarie, Cathrine Paulsen a anuntat ca se intoarce in trupa.

Stil: gothic metal/progressive metal/symphonic black metal

Componenta:
Ronny Thorsen - voce
Cathrine Paulsen - voce

Discografie:
Disclosure In Red
Profundemonium
A New Dimension of Might    
Free Fall Into Fear
Existentia
TRAIL OF TEARS
www.trailoftears.no
www.myspace.com/trailoftearsmetal