Interviu TRAVKA

20 Iulie 2006 Morrison

Interviu TRAVKA
Share pe Facebook

Stam de vorba cu George, solistul vocal al trupei TRAVKA.

The image

* Salutare George. Ne bucuram sa te avem aici.
Travka s-a nascut acum 4 ani in Focsani, de ce si cum, va rog pe voi sa ne povestiti.

G.G.: La Focsani in primavara lui 2002 .La inceput am aparut ca un fel de replica la ce se intampla atunci (si acum) in Romania.Eram in Focsani,unde concertele in aer liber ( pentru involuntarii consumatori de play-back) erau foarte la moda,sustinute de artificii si grandomanie romaneasca

* In primul an al trupei ati avut numeroase concerte majoritatea in Focsani, ca in 2003 pe 10 noiembrie sa sustineti si primul concert TRAVKA in Bucuresti. Va mai amintiti cum a fost? Puteti sa faci o parelela intre primul concert pe care l-ati sustinut in Focsani si primul concert din Bucuresti?

G.G. A fost demult...:) parca au trecut de atunci 100 de ani... Imi mai aduc aminte cate ceva :)... glumesc desigur,sunt secunde care nu se uita...in orice caz , paralela dintre primul concert in Focsani si primul concert din Bucuresti este marcata de inocenta inceputului... cum suna:))

* Tot in 2003, pe 12 iulie ati sustinut un concert pe Arenele Romane, alaturi de Celelalte Cuvinte si Trooper. Cum v-ati simtit acolo pe scena?

G.G. A fost cred ca singurul concert la care am fost huiduiti :) (dupa noi urma Trooper).. dar nu stiu de ce asta ne-a facut sa ne simtim bine. Important este ca am fost pe unda cu 2-3 oameni:)

* TRAVKA a crescut in 4 ani cat alte trupe in 10, se intelege de aici ca ati avut un "as" in maneca, vrem sa stim care considerati ca a fost acela?

G.G. Eu cred ca daca ai ceva de spus nu ai nevoie de 10 ani. Iar daca avem un "as" in maneca, probabil ala este dorinta de a experimenta cu viata din jurul tau... nu vrem sa ramanem doar o trupa romaneasca.

* De ce TRAVKA? Cine a botezat trupa si de ce tocmai "TRAVKA"?

G.G. Asa a facut intamplarea.Mult mai tarziu mi-am dat seama ca asta este numele nostru cu adevarat.Botezul l-am facut eu...intr-o dimineata:) Travka inseamna "ierbusoara de fumat" in limba rusa.Nu este in nici un caz marihuana americanilor :) ... mai exact este o canepa salbatica care de pe urma radiatiilor de la Cernobal , a devenit o iarba "tare" care iti incurca putin mai mult mintile.Si daca stau sa ma gandesc bine suntem copii Cernobalului :)).

* Spre finalul anului trecut ati lansat si albumul mult asteptat TRAVKA, "Corabia nebunilor". Cum a fost la lansarea acestui prim material TRAVKA? Si cum a fost acesta primit pe piata muzicala?

G.G. Lansarea a fost la Laptarie . A fost aglomerat... :) Albumul a fost scos cu o casa independenta ... Nu cred ca se gaseste prin magazine. Personal nu sunt foarte multumit de soundul lui, pe al doilea incercam sa il inregistram in strainatate.

* Piesa "Ochiul cere lumina" de ce nu apare si ea pe "Corabia nebunilor"?

G.G. Apare :) . Este ascunsa acolo pe undeva.

* Cine scrie versurile TRAVKA si cine compune muzica?

G.G. Versurile le scriu eu , cat despre piesele noastre , ele apar din senin in anumite zile... cand nu ne asteptam. Am avut norocul sa ne gasim cumva... piesele sunt facute de TRAVKA.

* Cum prinde "sunet si culoare" o piesa TRAVKA?

G.G. O piesa TRAVKA prinde "sunet si culoare" cand are o sansa din partea noastra. Sunt piese care au norocul asta, sunt piese care raman in sala de repetitii...

* Popularitatea voastra a cresut rapid, acest fapt si datorita prezentei voastre in cadrul festivalurilor gen Stufstock, Vama Veche si Fan Fest Rosia Montana, vom mai vedea TRAVKA de acum in colo pe scena festivalurilor de acest gen?

G.G. Da ! Pai abia acum am inceput :) . O sa fim anul asta si la Rosia Montana si la Stufstock ... pe data de 19 august avem un concert in Vama Veche, la B52 , unde avem onoarea sa cantam cu Timpuri Noi, o mare formatie:)

* Cum percepeti relatia cu fanii?

G.G. Nu stiu... Fiecare concert are viata lui , e diferit unul de altul.Asta pentru ca publicul nostru este foarte diferit, este un public TRAVKA ,nu ne adresam numai unui anumit segment ... oamenii care vin la concertele noastre au varste intre 16 si 50 de ani.Relatia cu fanii...uneori ii iubesc alteori nu... in orice caz caut ca intre noi si fani sa fie o relatie adevarata, nu ceva impus de vreo regula show-bizz romaneasca...

* Si cum ati descrie in 3 cuvinte atmosfera generala care se creeaza la concertele TRAVKA?

G.G. Atmosfera este TRAVKA :)

*Si ce anume v-a determinat sa formati o trupa?

G.G. Nu ne-am impus un anumit fel de a canta, nu ne-am propus sa cantam intr-un anumit genpur si simplu ne-am lasat pe realitate, pe sentimente ,pe ganduri si cuvinte care merita spuse din cand in cand asa pe fata(dar cu perdeaJ) De fapt unul din motivele pentru care m-am apucat de cantat a fost ca in muzica romaneasca(cu exceptia "clasicilor") este saracie de cuvinte,nu existau texte care sa spuna cu adevarat cevaromanii au tendinta sa copie foarte mult din afara De asta TRAVKA pune accent pe mesaj ,iar textele melodiilor noastre sunt intr-un fel

* Ce doriti sa transmiteti prin intermediul muzicii TRAVKA?

G.G. Altceva :)

* Va rog sa enumerati cateva dintre trupele voastre favorite, care nu lipsesc din playlist-ul de zi cu zi.

G.G. Trupe favoritenu stiu, in ultima vreme ascultam multa muzica ,desi cred ca stam prost la capitolul cultura muzicala Acum ascult Alice in Chains :)

* Daca ar fi sa porniti la drum inca o data, ce ati schimba la TRAVKA sau ce nu ati mai face?

G.G. Grea intrebare ... Poate alta trupa :) Suntem pentru experiente noi :)

* Planuri pentru viitorul indepartat?

G.G. Da ..:) O sa plecam din tara... doar ca mai avem ceva de lucru la sound. O sa vedem Asia Africa, America, Europa ... :)

* Ce ne pregatiti pentru concertul de pe 21 iulie din Utopia?

G.G. Pe langa piesele de pe "Corabia Nebunilor" vor fi si cateva recente...

* Iata-ne ajunsi la finalul acestui scurt "interogatoriu", va multuesc pentru raspunsurile si timpul acordat. Va dorim cat mai multe concerte in continuare si spor la succes. Va asteptam pe 21 iulie in Utopia sa ne scoateti din rutina de zi cu zi cu muzica voastra. Finalul il las in totalitate in mainile trupei TRAVKA, va multumesc inca o data si va rog, incheierea... Numai bine, bafta si spor! m/

G.G. Candva odata cei care ascultau rock erau in elita Incercati sa aratati lumii ca existati... cu eleganta J si adevar. In rest Iubiti-va si atat. Numai bine!

TRAVKA

www.travka.ro
www.myspace.com/travkaband

Elisabeta
(elisabeta@metalhead.ro)


Comenteaza

Ca sa comentezi trebuie sa fii logat pe site sau cu Facebook. Logheaza-te sau Fa-ti cont intr-un minut sau logheaza-te cu Facebook.

Concerte recomandate:


Like us on Facebook