Biografie TrooperTrooper

Genuri muzicale:
Hard RockHeavy

Trupe similare:
Metallica  AC/DC  Iron Maiden  Truda  Guns N Roses  Linkin Park  Ozzy Osbourne

Intre 1997 si 2000 grupul organizeaza anual in Targoviste un festival de muzica rock. In 2001 formatia castiga Locul I (in topul de specialitate al revistei Heavy Metal Magazine) la categoria Cea mai buna trupa tanara. In 2002 Trooper semneaza un contract cu HMM Ventures, o casa de discuri din Bucuresti, dupa care apare albumul de debut Trooper I, lansat in octombrie 2002.
Formatia ajunge iar in topurile de specialitate : Aurelian Dinca - Locul I la categoria \\\\"Chitaristul anului\\\\", \\\\"Trooper I\\\\" - cel mai bun disc al anului, Ionut Radulescu - \\\\"Basistul anului\\\\", Trooper - \\\\"Grupul anului\\\\" si Alin Dinca - Locul II la categoria \\\\"Cel mai bun solist vocal\\\\", sub Cristi Minculescu. Aceste rezultate au fost inregistrate in revistele de specialitate \\\\"Bestial Metal\\\\" si \\\\"Heavy Metal Magazine\\\\", precum si pe site-ul Hot Metal and More (www.hmm.ro - sondaj realizat prin voturile online ale vizitatorilor acestui site)
Trooper concerteaza alaturi de nume importante in peisajul muzical romanesc, cum ar fi Iris, Voltaj, Vama Veche, Quartz, Cargo, Celelalte Cuvinte, etc. In 2003 seria concertelor continua alaturi de nume importante ale rock-ului international : Rotting Christ (Grecia), Sepultura (Brazilia). Grupul participa la concertul extraordinar \\\\"StufStock\\\\" realizat in cadrul initiativei \\\\"Salvati statiunea Vama Veche\\\\", unde canta in fata a 30000 spectatori
La invitatia grupului Iris, Trooper inregistreaza 3 piese pentru albumul \\\\"Iris 4Motion\\\\" (mai precis pentru discul solo al lui Nelu Dumitrescu), luand parte si la turneul de promovare al acestuia (8 orase). Apar videoclipuri la piesele \\\\"Strigat\\\\" si \\\\"Tari ca muntii\\\\". Grupul are aparitii la MTV, MCM, Atomic, TVR I, TVR II, B1 TV, Antena 1, Romania International, Prima TV, Pro TV. Au aparut articole si interviuri in Evenimentul Zilei, Adevarul, Heavy Metal Magazine, Maximum Rock, Libertatea, Sunete, Popcorn, VIP, Jurnalul National, Romania Libera, Rondul de Sibiu, Muscelul, Monitorul de Sibiu, precum si in fanzine si pe site-uri Internet din intreaga lume. Radiouri : Radio D, Activ FM, Pro FM, Radio Minisat, Radio III Romania Tineret, Romania National I, Radio Dada, Radio Orion, Radio Neptun, Radio Iasi, Radio GaGa, Radio 21, etc. ;
S-a lansat in martie 2004 site-ul oficial www.trooper.ro Dupa o sesiune in studioul de inregistrari \\\\"Diesel Bucuresti\\\\", Trooper au realizat in mai 2004 un EP multimedia (6 piese audio, 8 mp3-uri, 2 videoclipuri, site-ul formatiei cu biografii, poze, cronici). Lansarea a fost sustinuta printr-o serie de concerte prin intreaga tara, serie ce a culminat cu prezenta la festivalul \\\\"StufStock II\\\\".
In vara 2004, grupul organizeaza in Bucuresti sub titulatura \\\\"SuperTrooper\\\\" cateva seri de concerte live cu trupe de calibru.
La inceputul anului 2005 apare discul \\\\"Desant\\\\", prefigurat de single-ul video \\\\"Zorii Unei Zile Noi\\\\". Piesa \\\\"Doar A mea\\\\" atinge pozitia a doua in RomTop-ul difuzat de City FM, fiind cea mai difuzata piesa a anului la postul respectiv.
Urmeaza turneul de prezentare a albumului in cluburi din intreaga tara, precum si concerte alaturi de Iris, Vama Veche, Voltaj, Vita de Vie, etc.
In luna iulie participa la concertul umanitar \\\\"Live pentru viata\\\\", avand ca scop ajutorarea victimelor inundatiilor din Banat, alaturi de Stefan Banica jr., Hi-Q, Nicola, Iris, Nightlosers, Vama Veche etc. In septembrie, grupul aniverseaza 10 ani de existenta printr-un mare concert in aer liber, in Targoviste, avandu-i ca invitati pe Incognito si Iris.
Inceputul anului 2006, marcheaza aparitia unui nou produs de studio: \\\\"Gloria - Tribut pentru Iris\\\\", album dedicat trupei Iris, continand o parte dintre piesele cunoscutei trupe reochestrate si rearanjate. Produsul s-a bucurat atat de aprecierile presei (Heavy Metal Magazine, Maximum Rock, Jurnalul National) cat si ale celor 5 membrii ai formatiei Iris.
Urmeaza o lunga serie de concerte in intreaga tara, cele mai multe din acestea avand pe Trooper drept cap de afis. Trooper deschid in septembrie pentru americanii de la W.A.S.P. In noiembrie 2006, grupul lanseaza cel de-al treilea L.P., intitulat \\\\"Electric\\\\", disc extrem de apreciat de site-urile si revistele de specialitate si de catre fani.
La sfarsitul lui 2006 incepe seria de concerte in sprijinul noului album, serie ce va fi continuata in primavara lui 2007. La inceputul lui 2007 a fost lansata online noua versiune a site-ului www.trooper.ro In 2007 va fi gata primul clip al unei piese de pe noul album, la piesa \\\\"Ratacit pe drumul vietii\\\\", pe care formatia intentioneaza sa-l promoveze intens pe posturile TV muzicale. In 2007 concerteaza alaturi de trupe ca: Prodigy,Sepultura, The Cult, Rasmus, etc. Grupul Trooper inregistreaza piesa “IRIS” pentru produsul “IRIS AETERNA” al trupei Iris. Este filmat un nou videoclip la piesa Amintiri. Este lansat in octombrie un Box-set care cuprinde toate cele trei albume ale trupei+un dvd , toate ambalate intr-o carte ce cuprinde istoria formatiei. Produsul poarta numele de TROOPER 12 ANI – AMINTIRI. In 2008 Trooper intreprinde un turneu national pentru a sarbatorii 12 ani pe scena. Turneul se va incheia in data de 4 august in bucuresti intr-un concert incendiar alaturi de Iron Maiden. In Noiembrie 2008 Trooper lanseaza un nou album – “Rock’n’Roll Pozitiv”. In clasamentele rock ale anului 2008 Trooper castiga premiile de cea mai buna formatie rock, cel mai bun album, cea mai buna lansare, cel mai bun concert aniversar. In februarie 2009 Trooper pleaca intr-un turneu de promovare pentru noul album. Turneul se termina in data de 26 aprile printr-un concert extraordinar in deschiderea celebrilor Nazareth. In data de 5 iulie 2009 Trooper va deschide concertul Manowar de la Bucuresti.

Stil: heavy metal/hard rock

Componenta:
Alin Dinca \\\\"Coiotu\\\\" - Voce
Aurelian Dinca \\\\"Balaurul\\\\" - chitara/clape/voce
Radulescu Ionut \\\\"Oscar\\\\" - Bass/voce
Covalciuc Ionut \\\\"John\\\\" - Tobe/voce
Laurentiu Popa \\\\"Popa\\\\" - chitara/voce

Discografie:
1997 - Troopers demo (in 2 variante)
2001 - Trooper 2001
2002 - Trooper E.P.
2002 - Trooper I L.P.
2004 - Trooper E.P.
2005 - Desant L.P.
2006 - Gloria-Tribut pentru Iris
2006 - Electric
2007 - Amintiri - 12 Ani - Box-Set
2008 - Rock\\\\''''n\\\\''''Roll Pozitiv
TROOPER
www.trooper.ro
www.myspace.com/trooperroLike us on Facebook