Cronica Trooper si Xplod in Old School

de Morrison

Cronica Trooper si Xplod in Old School
Vineri, 15 februarie, Trooper a sustinut primul concert din 2008. In deschidere au cantat deja cunoscutii X-plod, formatie ai carei membrii au intre 9 si 13 ani.

Cand s-au urcat pe scena cei de la X-plod nu am putut sa imi retin un zambet. Nu numai ca sunt mici, dar membrii X-plod sunt si foarte simpatici. Au inceput cu un cover Metallica (Master of Puppets") tratat cu toata seriozitatea, iar publicul a fost foarte receptiv si a cantat alaturi de copii. Andrei, foarte tanarul solist, a prezentat fiecare melodie si a comunicat constant cu lumea venita sa ii vada pe micii artisti. Reactia celor prezenti in sala a fost foarte buna, dar e si greu sa nu iti aduca zambetul pe buze o formatie cu membrii atat de tineri care mai si canta AC/DC (TNT").Initial am vrut sa scriu despre ei ca despre orice alta formatie, dar X-plod nu este ca orice alta formatie. Faptul ca sunt atat de mici ii face si foarte simpatici. Oricum, se vede ca muncesc mult si ca iau in serios ceea ce fac.

Cronica Cronica Cronica Cronica Cronica Trooper si Xplod in Old School

Penultima oara cand vazusem Trooper, si anume in deschidere la Blind Guardian, ploua torential . Ultima oara cand vazusem Trooper, la Coke live, erau 50 de grade Celsius si nu era nici un pic de umbra. Trebuia sa prevad ca pe 15 februarie o sa fie viscol sau vreun alt fel de vreme extrema.

Probabil ca vremea a fost motivul principal pentru care atat de putina lume a venit sa ii vada pe baieti. Concertul asta a fost insa dovada clara ca nu cantitatea conteaza, pentru ca cei prezenti in sala au cantat de la inceput pana la sfarsit alaturi de Trooper si au facut o atmosfera pe masura.

Cronica Cronica Cronica Cronica Cronica Trooper si Xplod in Old School

Cronica Cronica Cronica Cronica Cronica Trooper si Xplod in Old School

Asa cum anuntasera, playlist-ul a cuprins piese care au fost cantate mai rar prin concerte, cum ar fi Posedat", Nu mai sunt ingeri" sau Vlad Tepes". Nu au lipsit nici piesele mai cunoscute ale baietilor, Strigat" si Tari ca muntii", pe care Coiotul a facut un adevarat show.

Ca un fel de surpriza a serii si pentru ca tot eram intre prieteni", cum a spus Coiotul, baietii l-au invitat pe scena pe Vali Ionescu de la Voltaj, cu care au cantat Nori de hartie".

Cronica Cronica Cronica Cronica Cronica Trooper si Xplod in Old School

Cronica Cronica Cronica Cronica Cronica Trooper si Xplod in Old School

Desi Preoteasa nu e nici pe departe un loc preferat pentru concerte si chiar daca baietii mi s-au parut un pic cam obositi, concertul Trooper s-a ridicat la un nivel foarte bun. Si sunetul a lucrat in favoarea lor, desi nu a fost chiar foarte curat, insa ma asteptam la mai rau.

Poate cu ocazia viitoare, cand sa speram ca nu o sa fie nici prea frig, nici prea cald, o sa va rupeti cateva ore ca sa veniti sa ii vedeti pe baieti.

Galerie Foto: Cronica Cronica Cronica Cronica Cronica Trooper si Xplod in Old School (15.02.08)

Irina SK
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: