Interviu TROOPER

02 August 2006 Morrison

Interviu TROOPER
Salut. Trooper este una dintre cele mai cunoscute trupe de heavy din Romania. Cum a luat nastere Trooper si cum a continuat de-a lungul anilor?

Salut echipei Metalhead si cititorilor acestor randuri. Trooper a inceput asa cum incepe orice vis din copilarie, cu dorinte, cu ambitie, cu prietenia dintre membri si normal, cu dorinta de a canta. Probabil ca acestea sunt si azi elementele care definesc Trooper ca formatie si pe oamenii din spatele numelui, la care se adauga munca depusa de-a lungul anilor si experienta acumulata. O istorie a noastra (pe scurt) poate fi gasita pe site-ul nostru, www.trooper.ro

De ce acest nume?

Trupa a mai avut 2 nume, insa nu ni s-au parut potrivite. L-am ales pe acesta dupa o piesa formatiei Iron Maiden.

Ce v-a determinat sa va apucati de muzica?De ce heavy?

La inceput voiam sa imitam trupele care ne placeau. Pe parcurs, ne-am dat seama ca o trupa traieste prin sustinatorii ei, asa ca principalul scop a devenit sa cantam pentru acesti oameni, oamenii care vin la concertele noastre, care ne asculta muzica. Probabil ca singurul element de legatura intre anii de inceput si momentul prezent este placerea de a canta ceea ce cantam. De ce heavy? Asta ne place, la asta ne pricepem.Cum vedeti voi relatia dintre public si formatie?

Cumva am anticipat raspunsul la intrebarea aceasta in randurile de mai sus. Oamenii care vin la concertele noastre sunt motivul pentru care existam. De aceea fiecare concert al nostru este mai mult decat o prestatie, mai mult decat un job - suntem la o petrecere si toata lumea se simte bine. Daca oamenii s-au simtit bine, atunci scopul a fost atins. Avem si piese ale caror versuri spun totul: Tari ca muntii, De la inceputuri.

Trooper activeaza de circa 10 ani. Din punctul vostru de vedere, ati observat vreo schimbare a scenei metal din Romania?

Am observat ca in anii in care noi am crescut (ca formatie) exista un climat neprielnic pentru muzica rock. Acum totul este din ce in ce mai bine, sunt mai multe concerte de club, mai multe festivaluri, mai multe trupe din afara tarii ne viziteaza. Desi intr-un ritm lent, ne indreptam catre o situatie de normalitate.

De ce credeti ca in ultimii ani ati avut o ascensiuna puternica, ajungand in topul formatiilor metal de la noi?

Cred ca trebuie mai multe elemente pentru ca o trupa (orice trupa, nu numai a noastra) sa creasca: munca, atitudine profesionista, piese cat mai bune, alegeri inspirate, noroc, etc. Nu stiu daca noi suntem deosebiti, dar stiu ca incercam sa facem cat mai multe cat mai bine.Ati avut foarte multe concerte de-a lungul anilor.Care a fost cea mai placuta experienta live?

Foarte multe? Depinde cu cine facem comparatia :) E greu sa alegem un concert ca fiind cel mai reusit sau cel mai deosebit. Am avut cateva concerte pe scene mari care au fost cu totul speciale, dar si cateva concerte de club extraordinare. Fiecare cantare a avut insa ceva care a facut-o unica.

Sa vorbim putin despre activitatea din studio. Pana in prezent ati reusit sa scoateti 6 materiale audio, ultimul fiind un tribut pentru formatia Iris. Ce v-a determinat sa scoateti acest album?

Respectul si dragostea noastra pentru Iris. Plus ca ne-am gandit ca ar fi o surpriza placuta atat pentru cei ce asculta Trooper cat si pentru cei ce asculta Iris. Am crescut cu muzica lor si am avut sansa sa cantam de multe ori pe aceeasi scena, sa cantam pe discul solo al lui Nelu Dumitrescu, sa ii avem drept invitati speciali atunci cand am aniversat primii 10 ani si nu in ultimul rand, sa existe o amicitie intre formatiile noastre. Am fost incantati ca ei au fost primii care ne-au transmis bucuria pe care le-a adus-o acest disc.Si ajungem si la albumul "Desant". Ce semnificatie are? Ce elemente noi aduce acest album fata de precedentele?

Nu stiu daca trebuie neaparat sa aiba o semnificatie. E un disc de hard'n'heavy semnat Trooper si atat, nu exista mesaje ascunse sau chestii de genul asta. Cu siguranta este mult mai divers si reflecta mai multe etape din viata noastra artistica, avand in vedere ca intre primul disc si "Desant" s-au scurs aproape 3 ani. In plus el reflecta si intentia noastra de a nu ne repeta din punct de vedere muzical.

Planuri de viitor? Poate un nou album?

Un nou disc va iesi in octombrie sau noiembrie. John tocmai a terminat de tras tobele, iar luna august este dedicata imprimarii celorlalte instrumente si a vocilor. Daca totul iese cum am vrea noi, noul disc ar trebui sa apara in octombrie sau cel mai tarziu noiembrie. Va avea 15 piese - peste 75 de minute de muzica. Suntem incantati de piesele pe care le-am facut si speram sa fie cel mai bun material al nostru de pana acum.

Care dintre piesele lansate pana in momentul de fata crezi ca ar caracteriza cel mai bine Trooper?

Judecand dupa reactiile de la concerte, piesele cele mai iubite de public sunt Strigat, Tari ca muntii, Doar a mea, Amintiri. Probabil ca fiecare are insa favoritele sale.Ce ne pregatiti pentru concertul de pe 3 august?

E ultimul concert din Bucuresti pentru o perioada buna de vreme, pe care o vom folosi sa pregatim noul material audio. Asa ca probabil va fi un best-of din piesele scoase pana acum, dupa care vom reveni cu multe piese noi, atat pe CD, cat si live.

In incheiere, v-as ruga sa adresati cateva cuvinte cititorilor si fanilor vostri. Multa sanatate, succes in continuare si sa ajungeti sa ne reprezentati si prin afara tarii

Va multumim din suflet pentru sustinere si asteptam sa va vedem pe cat mai multi la concerte. Anul a inceput cu "Gloria" si se va termina cu o noua surpriza care speram sa va aduca si mai aproape de noi. Multumim Morrison & Metalhead - o sa va dedicam o piesa la concert, pentru aniversarea lui Emil de pe 10 august :)

TROOPER

www.trooper.ro
www.myspace.com/trooperro

Fane versus Balaurul


Concerte recomandate: