Trouble - Unplugged

de Morrison

Trouble - Unplugged
TROUBLE si-au inceput activitatea in 1984, puternic influentati de curentul Black Sabbath. Apoi insasi formatia a devenit un punct de reper pentru viitoarea generatie de doom, anume Paradise Lost, Anathema si My Dying Bride, trupe care deseori catalogheaza primele doua albume Trouble drept o influenta majora in stilul muzical.

Presarata cu probleme in ce priveste componenta dar si o destramare temporara, istoria formatiei de peste 20 de ani ajunge in punctul lansarii unui album unplugged, lucru oarecum indraznet pentru o trupa de doom. Unplugged este de fapt o colectie de piese inregistrate la inceputul anilor 90, cu un feeling tipic Led Zeppelin, Cream sau chiar Cream.Desi muzical nu se simte neaparat o influenta 'doom', muzica a fost conceputa in asa maniera incat lasa intiparita o atmosfera mai degraba melancolica in stilul clasic Black Sabbath. Unplugged nu este chiar 100% unplugged, chitarile sunt in continuare electrice, aspect pus in valoare mai ales in a doua parte a discului.

Nu foarte divers ca structura, Unplugged are avantajul de a oferi o imagine bine conturata, fara iesiri din decor. Productia ramane foarte curata, fiecare instrument se poate distinge cu usurinta plus vocea lui Eric Wagner, parca neschimbat de pe vremea Rain si Requiem.

Unplugged se adreseaza in special generatiei vechi, insa poate deveni un punct de start pentru cei ce vor sa descopere mostenirea lasata in urma de una din cele mai influente trupe americane ale anilor 80-90.

Nota: 9/10

Gisaz

Tracklist:

7:00 a.m.
Rain
Flowers
Requiem
Smile
Misery
Mythic Hero
Waiting For The Sun
Fly
Heartful Of Soul


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook