Cronica Truda in Iasi: Prestatie de zile mari

de Morrison

Cronica Truda in Iasi: Prestatie de zile mari
Obisnuita fiind ca nici un concert sa nu inceapa exact la ora la care a fost programat am ajuns in The Hand chiar la ora 21. Singura problema a fost ca nu am mai prins la intrare banderola specifica, cu Truda, de culoare neagra daca nu ma insel, dar in rest nu cred c-am pierdut nimic. Am ajuns numai bine, mai ales ca in scurt timp au inceput sa cante Rotten Remains.

Scena de 2 metri pe maxim 5 sau 6 metri, Misu de la tobe abia se zarea inghesuit intr-un colt, intre perete si bar, iar la un moment dat Magus (vocalul) s-a bagat in public pentru a evita microfonia. Pentru spatiul respectiv, atat de mic, sonorizarea a fost excelenta. Stand chiar intre boxe, m-am ales cu o mica deficienta auditiva dupa Rotten Remains, dar am mai cerut pareri si de la cei care au stat mai prin spate, sa-mi spuna cum a fost sunetul. Intr-un asemenea spatiu se poate afirma, cel putin, ca trupa a fost mai aproape de public.In jurul orelor 22 au inceput si Truda pregatirile de cantare, in entuziasmul nerabdator al publicului, pentru ca la orele 22:30 sa inceapa concertul. Chiar daca, dupa spusele mai multora, dupa 5 beri nu prea mai conta cine si cum canta, baietii au sunat bine. Si aici au aparut cateva microfonii, dar la o asa scena" si un spatiu atat de vast", nu e de mirare.

Vocalul a presarat spectacolul cu cateva glumite potrivite situatiei, iar un punct culminant a fost reprezentat de interpretarea piesei Popa, la care a cantat si Crivat. Mult asteptat a fost si Violul de la ora 5, cativa indivizi din jurul meu au scandat intr-una numele piesei cam pe tot parcursul concertului, dorinta fiindu-le indeplinita mai pe la final, intr-un cadru cat se poate de adecvat, dupa ce fuseseram speriati de mai multe ori ca urma incheierea.

La sfarsit baietii au multumit organizatorilor si in special Metalhead, pentru ca i-au sustinut de la bun inceput. Dupa cateva ore pline de agitatie s-a terminat si concertul, iar publicul prezent s-a rarefiat destul de rapid. Pot sa spun ca pe langa deficientele auditive cu care m-am ales, am inhalat si o groaza de fum de tigara, pe gratis, de la fumatorii activi. S-au deschis mai multe geamuri la un moment dat, dar cam tarziu, caci pana atunci oricum fusese un fum de sa-l tai cu cutitul. Dar asta e specific localului. Imi era dor de Rock'n'Iasi Indoor, sa pot respira normal in sala de concert, dar totusi in The Hand eram intr-un bar de fumatori (inraiti).Un spatiu extrem de restrans, a fost primul concert la care am asistat in acest local, dar sonorizarea a fost destul de buna. Dupa spusele unora, a fost excelent, mai ales in comparatie cu unele concerte mari din Bucuresti la care fusesera dezamagiti de sunet.

Waldgeist

Galerie foto Truda in IasiDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: