Biografie Turbonegro



Turbonegro

Genuri muzicale:
Hard RockPunk

Trupe similare:
AC/DC  Guns N Roses  Linkin Park  Trooper  Scorpions  Iris  Bon Jovi

Turbonegro este o trupa norvegiana care combina elemente de hard rock si punk, intr-un stil denumit deathpunk. Printre influente, se numara Black Flag, Aerosmith, Venom, Motorhead si Ramones.
Turbonegro s-au format in Oslo, la finele anului 1988. Componenta intiala a fost formata din Thomas Seltzer, Vegard Heskestad, Pal Botter Kjaemes, Rune Green, Pal Erik Carlin si Carlos Churasco. Dupa cateva schimbari de componenta, Turbongo au lansat albumul de debut, intitulat Hot Cars and Spent Contraceptives. De atunci, Turbonegro au reusit sa-si castige un renume important pe scena mondiala de metal, astfel ca in 2007 ei sunt recunoscuti drept una din cele mai populare formatii norvegiene din istorie.
In 2007, a fost lansat Retox, cel mai recent material semnat Turbonegro.

Stil: deathpunk

Componenta:
Hank Von Helvete (voce)
Happy-Tom (bas/tobe)
Euroboy (chitara)
Pal Pot Pamparius (clape/percutiechitara)
Chris Summers (tobe)

Discografie:
Hot Cars and Spent Contraceptives (1992)
Helta Skelta (1993)
Never is Forever (1994)
Ass Cobra (1996)
Apocalypse Dudes (1998)
Scandinavian Leather (2003)
Party Animals (2005)
Retox (2007)
TURBONEGRO
www.turbonegro.com
www.myspace.com/turbonegro


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook