Biografie Type O NegativeType O Negative

Genuri muzicale:
GothicDoomAlternative

Trupe similare:
Nightwish  Linkin Park  Vita de Vie  Evanescence  Korn  Tarja Turunen  Epica

Type O Negative s-au format in Brooklyn, New York, in anul 1990. Se numara printre primele trupe care au abordat cu succes genurile doom si gothic, folosind des clape, sound distorsionat de chitara si voce cu timbru jos. Teme cum ar fi depresia, iubirea, moartea au fost tratate intr-o maniera specifica, ironica adeseori.
Primul EP al formatiei Fallout, din care facea parte Peter Steele, viitorul solist Type O Negative, pe numele sau adevarat Peter Ratajczyk, apare in 1981, intitulat Batteries Not Included. Fallout se destrama in scurt timp, iar Steele infiinteaza trupa Carnivore. Acestia abordeaza teme precum rasismul, violenta, misoginismul, in timp ce genul muzical se incadreaza undeva la interferenta dintre speed metal, hardcore si punk.
Dupa lansarea celui de-al doilea album intitulat Retaliation, Carnivore se despart, iar Steele se angajeaza in administratia parcurilor din New York.
In 1989, impreuna cu Sal Abruscato, Kenny Hickey si Josh Silver infiinteaza Type O Negative. Slow Deep and Hard, albumul de debut, apare in 1991 la Roadrunner Records.
The Origin of the Feces, cel de-al doilea album, apare un an mai tarziu si starneste controverse atat prin titlu, care s-a vrut o parodie la The Origin of Species, cartea lui Charles Darwin, cat si prin coperta, infatisand un anus, care va fi schimbata mai tarziu. Stilistic, se incadreaza in genul doom/gothic si include si doua coveruri. Este vorba despre Paranoid de la Black Sabbath si Hey Joe de la Jimi Hendrix.
Acest material este urmat in 1993 de albumul Bloody Kisses, recompensat cu discul de platina in Statele Unite. Stilul lor este asemanat cu al formatiei The Sisters of Mercy.
October Rust apare in 1996. Dupa aparitia acestui material, solistul are probleme serioase cu alcoolul ca urmare a unor evenimente tragice petrecute in familia sa. Aceasta perioada mai intunecata este reflectata pe albumul din 1999, World Coming Down.
In 2006 apare The Best of Type O Negative la Roadrunner Records, dupa care trupa se desparte de acesta casa de discuri si semneaza cu SPV Records unde in martie 2007 apare Dead Again, ultimul material pana in prezent semnat de Type O Negative.

Stil: gothic/doom metal

Componenta:
Peter Steele voce, chitara, clape
Josh Silver clape, voce
Kenny Hickey chitara, voce
Johnny Kelly tobe

Discografie:
Slow, Deep And Hard (1991)
The Origin Of The Feces (1992)
Bloody Kisses (1993)
October Rust (1996)
World Coming Down (1999)
Life Is Killing Me (2003)
Dead Again (2007)
TYPE O NEGATIVE
www.typeonegative.net
www.myspace.com/typeonegative