Biografie U2



U2

Genuri muzicale:
AlternativePost punk

Trupe similare:
Linkin Park  Vita de Vie  Evanescence  Korn  Green Day  Coma  Muse

Universal Music Romania si METALHEAD va ofera noul album U2 - No Line On The Horizon, disponibil prin precomanda pe noua sectiune U2 Shop, acum pe METALHEAD.ro.
Alaturi de No Line On The Horizon, gasiti pe U2 SHOP si toate materialele discografice ale trupei incepand cu 1980, materiale ce includ CD-uri si DVD-uri in editii DELUXE sau reeditate, in total peste 30 de adevarate piese de colectie, disponibile doar pe METALHEAD.ro/U2.


Trupa irlandeza U2 a luat fiinta in 1976 in Dublin. Inca de la mijlocul anilor '80, U2 sunt una dintre cele mai populare fromatii rock din Europa.
Larry Mullen Jr., in varsta de 14 ani, a postat un anunt in care spunea ca este in cautare de muzicieni pentru o noua trupa. Componenta initiala a constat din Mullen la baterie, Adam Clayton la bass, Paul Hewson care mai tarziu a devenit cunoscut sub numele de Bono la voce, si fratii Evans la chitara.
Primul nume pe care l-au ales a fost Feedback. Acesta nume este schimbat un an mai tarziu in The Hype, iar mai apoi in U2, un nume ales datorita ambiguitatii sale.
11 O'Clock Tick Tock este primul single semnat U2, aparut in 1980, urmat de albumul de debut, intitulat Boy. Temele abordate de versurile albumului sunt anxietatea, confuzia, moartea. un an mai tarziu apare cel de-al doilea album, October.
Albumul War din 1983 include piesa Sunday Bloody Sunday, ale carei versuri sunt considerate ca militand pentru pace. Este primul succes comercial al formatiei irlandeze, fiind urmat de un turneu european de dimensiuni considerabile.
Cea mai remarcabila schimbare in stilul trupei apare odata cu albumul The Unforgettable Fire, din 1984. Este un material abstract si ambiental, care ii scoate din curentul prezent in acea perioada in rock-ul alternativ. Legendarul star glam rock Brian Eno este responsabil cu productia albumului.
In 1985, U2 se implica pentru prima data intr-un eveniment cu scop caritabil, si anume ajutorarea populatiei etiopiene. Din acel moment, astfel de evenimente vor deveni o constanta a carierei formatiei irlandeze.
In 1986, Bono intrerupe inregistrarile la noul album pentru a calatori in Peru si Nicaragua, tot cu scopuri caritabile. Dupa intoarcerea sa, este inregistrat The Joshua Tree. Primeste doua premii Grammy. Cele doua single-uri, With or Without You si I Still Haven't Found What I'm Looking For, devin rapid hituri.
Achtung Baby apare in 1991. Soundul acestuia include elemente ale muzicii dance, industrial si alternative. In 1995, este urmat de un alt material experimental, Original Soundtracks 1. Piesa Miss Sarajevo, interpretata alaturi de tenorul Luciano Pavarotti, devine la randul sau un hit.  
In 2005, U2 sunt introdusi in Rock and Roll Hall of Fame.

Stil: alternative rock

Componenta:
Bono - voce
The Edge - chitara, clape
Adam Clayton - bass
Larry Mullen Jr. - baterie


Discografie:
Boy (1980)
October (1981)
War (1983)
The Unforgettable Fire (1984)
The Joshua Tree (1987)
Rattle and Hum (1988)
Achtung Baby (1991)
Zooropa (1993)
Pop (1997)
All That You Can't Leave Behind (2000)
How to Dismantle an Atomic Bomb (2004)

U2
www.u2.com
www.myspace.com/u2