Sir Bono de U2

de Morrison

Sir Bono de U2
Asa cum s-a anuntat la sfarsitul anului trecut, solistul U2 Bono a fost ridicat ieri (29 martie) la rangul de cavaler. In cadrul ceremoniei ce a avut loc in Dublin, Bono a primit decoratia de la ambasadorul David Reddaway, din partea reginei Elisabeta a II-a.

Artistul a devenit astfel Cavaler Comandant al Excelentului Ordin al Marii Britanii, drept recunoastere a serviciilor aduse industriei muzicale, dar si datorita activitatii sale caritabile remarcabile.

Bono s-a aratat deosebit de incantat de onoarea primita: `Nu as putea sa fiu mai onorat. As dori sa ii multumesc ambasadorului Majestatii Sale pentru ca mi-a acordat aceasta distinctie in orasul meu natal si trupei pentru ca m-a sprijinit`.

Fiind cetatean irlandez, canaretul nu poate fii numit `sir`. De altfel, acesta a si glumit zicand: `Puteti sa imi spuneti oricum, numai `sir` - nu. Puteti sa imi spuneti `domnul domnilor`...`.

Solistul a mai fost decorat si in 2003 de catre presedintele francez Jacques Chriac cu medalia `Legiunea de onoare`, iar in 2005 cotidianul `Times` l-a numit Omul Anului 2005, alaturi de Bill si Melinda Gates.

mihai miron, bestmusic


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook