Trupa Ura DE DUPA USA a lansat un nou album, Cicatrice

de Andreea Gherfi

Trupa Ura DE DUPA USA a lansat un nou album, Cicatrice


Lansarea noului album U.D.D.U. a avut loc pe data de 22 Aprilie in clubul Pasaj, iar noul material al trupei contine noua piese compuse si cantate in stilul caracteristic trupei.

Dupa aproape doua decenii si jumatate, U.D.D.U. revin cu nerv pe scena metalului romanesc aducandu-ne aminte cand, unde si cine au fost primii promotori ai curentului hardcore din Romania.

Pentru cei ce nu stiu, povestea 'Ura DE DUPA USA' este urmatoarea...

URA DE DUPA USA
(UDDU) vine din Zarnesti (Brasov) si este unul dintre primii exponenti ai curentului hardcore/metal/punk/crossover din Romania. infiintati oficial pe 13 februarie 1993, au scos primul demo, De Trei Ori Ura!, in acelasi an. Dupa mai multe premii la festivaluri nationale, a aparut primul album, De Ce Atata Ura? (1995). Continua parcursul concertistic, iar in 1998 ar fi trebuit sa apara cel de-al doilea album, Respinsi De Societate. Difuzat la radio si la TV, acest album a ramas nepublicat pana astazi, desi este disponibil pe YouTube.

Urmeaza schimbari de componenta si in general, o lunga perioada extrem de tulbure si solicitanta personal in viata trupei, dar din care vor UDDU va renaste mai sudata si mai hotarata ca oricand. in aprilie 2016 apar cu un nou material discografic, Cicatrice, un album declaratie ce nu bate la usi, ci le sparge de-a dreptul.

Inceputurile UDDU se leaga de festivalul Bravos din Brasov (1992), care a vazut prima lor aparitie live, intr-o formula de patru – Ionel Dan (chitara/bas), Costache Ioan (tobe/voce), Adrian Radu (bas/voce), Petru Gavrila (chitara). in scurt timp, Petru a parasit formatia, iar trioul ramas a devenit Ura De Dupa Usa, data oficiala de nastere fiind 13 februarie 1993.

Dupa participarea la Rock Fest Fagaras (soldata cu premiul 1) apare si primul demo, De Trei Ori Ura!, urmat de o bogata activitate concertistica in toata tara, soldata inclusiv cu Marele Premiu la Top T din Buzau, intr-o editie la care au participat peste 60 de formatii. Ca o anecdota, in 1993 au avut si prima aparitie in Bucuresti, intr-un concert organizat de fundatia Corrupted Morals, concert ce a marcat debutul live pentru ZOB si suie Paparude.

Au urmat, inevitabil, si primele inregistrari. Au intrat in studioul Taurus si alaturi de Sandu Deac, Ovidiu Buhatel si Kuki au produs noua piese, una dintre ele (Omule De La TV) aparand pe un 7” Split-EP cu ZOB, si in totalitate pe primul album, De Ce Atata Ura? (VIVO, 1995).

Lansarea albumului a fost urmata de turnee de promovare in intreaga tara alaturi de trupe precum Tectonic, ZOB, suie Paparude, Altar, Prosectura , Apocalips, Epilepsy, Capela, The Order…

In 1998 intra din nou in studio, alaturi de aceiasi Sandu Deac si Ovidiu Buhatel. Rezultatul a fost Respinsi De Societate, un album controversat la momentul respectiv, ramas nepublicat pana astazi, desi a fost difuzat la radio si tv, si este disponibil pe YouTube.

Urmeaza o perioada agitata si tulbure, marcata de tensiuni in trupa si tot mai putine aparitii, perioada ce i-a adus practic pe UDDU in pragul desfiintarii.

Din 2005, in jurul lui Costi, singurul membru fondator ramas, incepe reconstructia UDDU, impreuna cu noi-venitii Iosif Cozma (chitara) si Lucian Pacuraru (bas/voce). Nu fara probleme de ordin personal ce au dus la o pauza de activitate.

Decembrie 2011 a marcat revenirea la activitate cu toate motoarele turate. Pe langa concerte, in 2012 a inceput si lucrul la un nou album, Cicatrice, publicat in aprilie 2016.

Materialul albumului a fost rodat live, astfel incat la momentul aparitiei era deja bine-cunoscut fanilor ce l-au primit cu entuziasm, ca si cele doua video clipuri extrase de pe album, You Saved My Life si mai ales Ura De Dupa Usa 2 (ft Arssura).

Componenta:

Costache Ioan (tobe/voce), Iosif Cozma (chitara), Lucian Pacuraru (bas/voce), Adrian Ianovici (tobe), Carol Alexandru (chitara)


Discografie:

1993 De Trei Ori Ura! (demo)
1995 ZOB/UDDU (7” Split EP, Unicorn)
De Ce Atata Ura? (VIVO, MC/CD)
1998 Respinsi De Societate (nepublicat)
2004 UDDU (demo)
2016 Cicatrice (album independent)Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Like us on Facebook