Biografie Uriah Heep



Uriah Heep

Genuri muzicale:

Trupe similare:

Uriah Heep este o trupa din Anglia, formata in decembrie 1969, atunci cand producatorul Gerry Bron l-a invitat pe claparul Ken Hensley sa se alature trupei Spice. Trupa era catalogata drept The Beach Boys of heavy metal, datorita pieselor melodice si influentelor de progressive rock si jazz. Ei sunt printre fondatorii genului progressive metal, tocmai pentru ca imbinau aceste genuri muzicale.
In ciuda popularitatii din Anglia si Europa, Uriah Heep nu au reusit niciodata sa patrunda pe piata americana, cu exceptia a trei piese: Easy Livin', Sweet Lorraine si Stealin'. Trupa a lansat cateva albume de succes in anii 70.
Albumul de debut, Very 'Eavy...Very 'Umble a introdus o clapa foarte heavy, alaturi de vocea dinamica a lui David Byron si elementele accustice si jazz. In 1976, dupa inlocuirea lui David Byron cu John Lawton, Uriah Heep s-au orientat spre versuri ce tin de domeniul fantasticului. In 1977 au ajuns in topul australian, cu piesa Free Me, iar in Noua Zeelanda au atins prima pozitie.
Inlocuirea lui Lawton cu John Stolman nu a fost foarte bine primita de catre fani. Plecarea lui Ken Hensley in septembrie 1980, a introdus trupa intr-o noua era muzicala si anume glam metal. Din pacate, David Byron a decedat la varsta de 38 de ani, in urma abuzului de alcool.
Uriah Heep isi continua activitatea muzicala. Componenta trupei a ramas cea din 1986, cu Bernie Shaw la voce. Principalul punct de interes pentru trupa, ramane Germania, Danemarca, Scandinavia, Japonia si Rusia. In decembrie 2006, tobarul Lee Kerslake a renuntat la trua din cauza unor motive de sanatate. Acesta a fost inlocuit de Russel Gilbrook, iar trupa urmeaza sa lanseze un nou album, la inceputul lui 2008.

Stil: progressive rock/art rock/heavy metal/hard rock

Componenta:
Bernie Shaw - voce
Mick Box-  chitara
Phil Lanzon - clape
Trevor Bolder - bas
Russel Gilbrook - tobe

Discografie:
Very 'eavy..Very 'umble (1970)
Salisbury (1971)
Look at Yourself (1971)
Demons & Wizards (1972)
The Magician's Birthday (1972)
Sweet Freetom (1973)
Wonderworld (1974)
Return to Fantasy (1975)
High and Mighty (1976)
Firefly (1977)
Innocent Victim (1977)
Fallen Angel (1978)
Conquest (1980)
Aborming (1982)
Head First (1983)
Equator (1985)
Raging Silence (1989)
Different World (1991)
Sea of Light (1995)
Sonic Origami (1998)
Wake The Sleeper (2008)
URIAH HEEP
www.uriah-heep.com
www.myspace.com/uheep


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook