Biografie Vader



Vader

Genuri muzicale:
Death

Trupe similare:
Sepultura  In Flames  Children Of Bodom  ILLUMINATI  Death  My Dying Bride  CADAVRUL

Trupa poloneza de death metal Vader a luat fiinta in anul 1986, fiind in prezent una dintre cele mai cunoscute formatii europene de death metal. Polonezii si-au luat numele de la Darth Vader, un personaj din Star Wars.
Vader citeaza ca principala lor influenta formatia Death, de la care au preluat numeroase elemente. O caracteristica prin care Vader se remarca este vocea lui Piotr Wiwczarek, cvare iese din tiparul death metalului clasic.
Primul material semnat Vader este demo-ul Morbid Reich, aparut in 1990. In ciuda productiei relativ slabe, materialul s-a vandut in 10 mii de exemplare.
Piesele de pe acest demo vor fi incluse ulterior pe albumul The Ultimate Incantation ce apare in 1993 la Earache Records.
In 1998, Vader semneaza un contract cu casa de discuri Metal Blade Records.
Ultimul album de studio Vader, Impressions in Blood, a aparut in 2006 la Regain Records.
Trupa poloneza a declarat intr-un interviu recent ca nu isi va schimba stilul niciodata pentru a deveni o formatie mai accesibila, chiar daca acest lucru le-ar aduce mai multa notorietate decat in prezent.

Stil: death metal

Componenta:
Piotr "Peter" Wiwczarek - chitara, voce
Maurycy "Mauser" Stefanowicz - chitara
Marcin "Novy" Nowak - bass
Dariusz "Daray" Brzozowski - tobe

Discografie:
The Ultimate Incantation (1993)
De Profundis (1995)
Future of the Past (1996)
Reborn in Chaos (1997)
Black to the Blind (1997)
Litany (2000)
Revelations (2002)
The Beast (2004)
Impressions in Blood (2006)

VADER
www.vader.pl
www.myspace.com/vaderpanzer666


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook