Vama lanseaza un nou single: Dumnezeu nu apare la stiri

de Morrison

Vama lanseaza un nou single: Dumnezeu nu apare        la stiri
Dumnezeu nu apare la stiri este noul single al formatiei Vama, prin intermediul caruia membrii ei protesteaza impotriva continutului programelor difuzate la TV. Intr-o lume in care ora cinci este vremea crimelor si nu a ceaiului, iar pierderea unei vieti se traduce in castigul de audienta... Cand pana si desenele sunt animate de violenta, nu de povesti, iar razboaiele sunt luate drept reality-show-uri... Riscam sa ramanem in istorie prin ceea ce distrugem, nu pentru ce am construit.

Singurul care inca nu si-a facut aparitia in direct este Dumnezeu. Iar daca in fata Lui cu totii suntem egali, pentru jurnalele de stiri valoram exact rating-ul pe care il pot aduce problemele noastre. Inundatii de toamna si primavara, oameni rapusi de accidente sau cu premeditare, gratii care nu reusesc sa marcheze limita dintre bine si rau toate au devenit rutina, iar cinismul a luat demult locul preocuparii.

In acest context, formatia VAMA lanseaza Dumnezeu nu apare la stiri, o piesa care ne reaminteste ca oricat vom dezbate si comenta, niciodata nu Il vom regasi pe Dumnezeu in mijlocul spectacolului mediatic.

Tudor Chirila:

"In cazul incercarilor grele, razboaie, cataclisme, dezastre colective, omul apeleaza neputicios si adesea in ultima instanta, la Dumnezeu. Fara sa realizeze ca drumul pana la aceste tragice situatii l-a parcurs singur. Dumnezeu pare responsabilul de serviciu pentru nenorocirile care depasesc Omul. Frica. Un sentiment normal a carui absenta duce la nebunie. O societate fara frica de Dumnezeu e o societate nebuna. La stiri copiii nostri vad violul, crima si hotia ca pe niste elemente normale, cotidiene ale zilelor noastre. Atunci, normal o sa li se para sa violeze, sa fure sau sa impuste o scoala intreaga cu sange rece...

Noi credem ca ar trebui sa ne oprim, sa regandim stirile si ponderea mizeriei umane din ele. Acest cantec e un semnal de alarma... poate ar trebui sa ne gandim ca media face omul si nu invers... pana cand nu e prea tarziu."

Dumnezeu nu apare la stiri este cel mai nou extras pe single de pe albumul Vama si beneficiaza de un videoclip ce va fi difuzat atat pe televiziunile muzicale, cat si online.

Componenta trupei Vama este urmatoarea: Tudor Chirila voce, Eugen Caminschi chitara, Raul Kusak clape, Lucian (Clopo) Cioarga tobe, Dan (Prepe) Opris bass.

Agentia de Vise


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook