Folk you 2010: Miscarea de rezistenta

de black_queen

Folk you 2010: Miscarea de rezistenta

Va prezentam mai jos cronica festivalului Folk You 2010 scrisa de un rocker harnic de pe site. Multumim black_queen care a scris folosind serviciul Citizen Journalism

Desi nu este un articol rock/metal stiu ca printre cei ce citesc articolele de pe METALHEAD sunt si iubitori ai muzicii folk.

Trebuie sa mentionez ca a fost pentru prima data cand am mers la acest festival si sincer am ramas impresionata de cei ce au cantat.

Inafara de Ada Milea, Andries, Pasarea colibri , Iris (pe care i-am vazut de multe ori ,mi se pare ca a fost unul dintre cele mai bune concerte din ultimii ani-mult peste cel din deschiderea ac/dc )nu stiam artistii dar am mers de la inceputul concertului din curiozitate si pentru a asculta Focul Viu (stiam 2-3 melodii si vroiam sa-i aud live).

Din pacate nu toti s-au prezentat si nici nu am retinut numele tuturor dar pot sa zic (parere personala) ca in prima zi a fost superba si recomand ca cei ce iubesc folk-ul sa-i asculte pe toti artistii din prima zi : am avut parte de o Ada milea intr-o forma forte buna,care a mai inviorat putin spiritele dupa melodiile anterioare care ne-au (cel putin pe mine) indus o stare de visare,meditatie;un Andries plin de viata care a comunicat foarte bine cu publicul,o Pasarea Colibri ce au ridicat in picioare marea majoritate a celor prezenti si un iris foarte bun,cu sunet foarte bun.

Din pacate a 2-a zi nu am mers la concerte ,am ascultat doar repetia facuta de Alifantis si pe la ora 03.30,plecand de la pirati un Compact care ea plin de viata chiar daca era destul de tarziu ( sau devreme ).

A 3-a zi am ajuns doar la Maria Gheorghiu si la cei ce i-au urmat ,prestatia mi s-a parut buna dar nu exceptionala. A urmat Emeric Imre care a sunat foarte bine si a facut multimea sa cante,mai ales melodia Nebun de alb,Gheorghe Zamfir i-a urmat dar prefer sa nu comentez ,apoi ducu Bertzi care a ridicat multimea in picioare facand-o sa cante impreuna cu el binecunoscutele melodii.Seara s-a incheiat cu cei de la Celelate Cuvinte (pe care eu ii asteptam de la inceputul serii deoarece a fost al 2-lea concert de-a lor la care am fost prezenta),concert foarte bun ,am fost putin dezamagita ca nu au cantat niciuna dintre melodiile mele preferate :se lasa rau si lumea de apoi.

A 4-a zi eu am inceput-o cu Doru Stanculescu,visand pe melodiile dansului mai ales pe maria si marea,din pacate la Olarasu n-am stat ,am ajuns pe la ultimile 2-3 melodii de a lui Seicarul,lumea entuziasmata ii canta piesele.A urmat Chilian care a avut o excelenta comunicare cu publicul ,apogeul prestatiei fiind melodia Zece care a fost cantata de aproape toata lumea,seara si totodata festivalul a fost incheiat de trupa Vama-Tudor chirila si noii sai colegi care au impresionat cu melodiile vechi - Vama Veche dar si de pe albumul semnat Vama.

Ca si introducere a melodiei Undeva prin Vama ,Tudor a tinut sa multumeasca pt prilejul acordat de a canta din nou acolo dupa o absesna de 5 ani dar totodata manifestandu-si dezamagirea trecand pe l;a Stuf si vazand o groaza de cocalari ,pitipoance si altele..din curiozitate am fost la finalul concertului in spatele scenei pentru a vedea cum este tudor ca si om,in speranta ca voi putea schimba 2-3 vorbe si spre marea mea bucurie am avut ocazia asta si am ramas cu aceeasi impresie pe care o aveam -Tudor Chirila un om nemaipomenit.

Cam atat despre festival,ca atmosfera de Vama pot doar sa-mi exprim dezamagirea prin faptul ca anul asta mai mult ca niciodata cocalarii au asaltat zona si si-au bagat masinile de "enspe mii" de euro pana in fata la Expirat care probabil daca puteau intrau si acolo cu ea si preturile de Mamaia,Noroc cu Folk you-ul care mi-a indulcit gustul amar pe care mi-l lase atmosfera creata de oamenii din jur.

Scuzati eventualele greseli de scriere sau gramaticale..e ora 01.11 si n-am mai dormit de 2 zile plus drum de 12 ore :)

black_queen
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: