Biografie Venom



Venom

Genuri muzicale:
BlackSpeedThrash

Trupe similare:
Metallica  Sepultura  Slayer  Pantera  Iris  Negura Bunget  Megadeth

Trupa britanica de heavy metal Venom s-a infiintat in anul 1979 in Newcastle upon Tyne, Marea Britanie.
Printre trupele ale caror influente Venom le recunosc se numara Black Sabbath, Judas Priest, Iron Maiden, The Sex Pistols, Kiss si Motorhead.
Aflandu-se in atentia ascultatorilor spre sfarsitul noului val de heavy metal britanic, Venom s-au bucurat de destul de putin succes in mainstream, dar sunt cu toate acestea priviti ca avand o influenta considerabila asupra unor formatii de metal mai nou infiintate, in special de black metal, prin cele doua albume intitulate Welcome to Hell (1981) si Black Metal (1982).
Welcome To Hell este un material remarcabil, cu un tempo mai rapid si un sound mai agresiv decat majoritatea albumelor de heavy metal din acele timpuri. Cronos a declarat ca atractia sa pentru teme diabolice vine din muzica Black Sabbath, care insa, in opinia lui, nu duce aceasta agresivitate la bun sfarsit.
Cel de-al doilea album, Black Metal, a avut influente uriase asupra genurilor black, thrash si death metal, in ciuda numeroaselor critici negative pe care le-a intrunit la vremea lansarii sale.
Titlul celui de-al doilea album de studio Venom a devenit o eticheta pentru a descrie un gen nou, intitulat black metal. Sunetele ascutite scoase de chitari, vocea aspra, dominata de tipete, folosirea de pseudonime (Jesus Christ, Mr Cronos, Tony Abbadon) precum si versuri debordand de un imaginar anticrestin au pus bazele noului gen muzical.
Chitaristul Mantas paraseste trupa dupa aparitia albumului Posessed (1985). In 1987, din componenta initiala Venom nu mai ramasese decat Cronos.
In martie 2006 apare albumul Metal Black, avandu-l pe fratele lui Cronos, Antton la baterie si pe chitaristul Mykvs.

Stil: heavy metal

Componenta:
Conrad Cronos Lant - voce, bass
Rage - chitara
Antony Antton Lant - tobe

Discografie:
Welcome To Hell (1981)
Black Metal (1982)
At War With Satan (1983) (Chart Position #64 UK)
Possessed (1985) (Chart Position #99 UK)
The Singles 1980-1986 (1986)
Eine Kleine Nachtmusik (1986)
Calm Before The Storm (1987)
Prime Evil (1989)
Temples of Ice (1991)
The Book of Armageddon (Best of) (1992)
The Waste Lands (1992)
Skeletons In The Closet (1993)
Venom ' 96 (1996)
Cast In Stone (1997)
Resurrection (2000)
Metal Black (2006)
Cast In Stone (2006)

VENOM
www.venomslegions.com
www.myspace.com/venomlegions


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook