Biografie Ville ValoVille Valo

Genuri muzicale:
GothicLove metal

Trupe similare:
Nightwish  Evanescence  Tarja Turunen  Epica  HIM  Within Temptation  Tiarra

Ville Hermanni Valo, solistul formatiei HIM, s-a nascut pe 22 noiembrie 1976 in Vallila, Helsinki. Mama sa, Anita, al carei portret apare pe coperta EP-ului 666 Ways to Love: Prologue, este de origine maghiara.

In anii copilariei, Ville a fost influentat de muzica finlandeza pe care o ascultau parintii sai, ca de pilda Tapio Rautavaara si Rauli Badding Somerjoki. Primele formatii rock ascultate au fost Kiss, Black Sabbath si Iron Maiden.

Printre formatiile din care a facut parte inainte de a deveni solistul HIM se numara B.L.O.O.D, Eloveena Boys, Kemoterapia si Daniel Lioneye.

In 2008, Ville a urmat un tratamnet la dezalcoolizare, in prezent luptandu-se sa reziste ispitei alcoolului, cu care se obisnuise din pricina crizelor de panica pe care le avea, in special inaintea concertelor.

Alaturi de trupa HIM, al carei stil muzical l-a desemnat prin sintagma love metal, sinbolizand, ca si logo-ul trupei (heartagram), atractia si contradictia dintre iubire si distrugere, Ville a lansat 7 albume de studio, si in prezent lucreaza la un material care va aparea la inceputul anului 2010.

VILLE VALO

www.heartagram.com