Biografie VintersorgVintersorg

Genuri muzicale:
VikingFolk metalProgressive

Trupe similare:
Bucovina  Pink Floyd  Epica  Muse  30 Seconds to Mars  Roger Waters  Death

Formatia de folk/viking metal Vintersorg a luat fiinta in Suedia in anul 1994. Numele initial al trupei a fost Vargatron (Wolfthrone).
Mai tarziu, si-au schimbat numele in Vintersorg (Winter Sorrow), din povestile fantastice ale scriitoarei Margit Sandemo, incare Vintersorg este numele fiului unui conducator pagan.
Temele lirice ale trupei sunt mitologia, fantasticul, natura, cosmosul, metafizica. Stilul muzical al formatiei a suferit unele schimbari de-a lungul timpului. Initial, acesta consta in folk/folk metal, devenind mai tarziu din ce in ce mai experimental. Transformarea este evidenta odata cu albumul Cosmic Genesis, soundul devenind din ce in ce mai progresiv, culminand cu albumul The Focusing Blur din 2004, considerat avant-garde metal.
Daca pe primele materiale versurile erau scrise exclusiv in suedeza si abordau teme specifice pagan metalului, incepand cu Cosmic Genesis versurile sunt in majoritate in limba engleza si au o mai mare incarcatura filosofica si stiintifica. Astrologia, astronomia si metafizica se regasesc pe albumele mai noi Vintersorg.
Andreas Hedlund, componentul principal Vintersorg, este si frontmanul trupelor Otyg, Borknagar, Havayoth, Fission, Cronian si Waterclime.

Stil: folk/viking/progressive metal

Componenta:
Andreas Hedlund aka Vintersorg - voce, chitara, clape
Mattias Marklund - chitara

Discografie:
Hedniskhjartad (1998)
Till Fjalls (1998)
Odemarkens Son (1999)
Cosmic Genesis (2000)
Visions From The Spiral Generator (2002)
The Focusing Blur (2004)
Solens Rotter (2007)

VINTERSORG
www.vintersorganic.com
www.myspace.com/vintersorganic