Asculta noul EP Voices Of Silence, Walking Out

de Buvnitz

Asculta noul EP Voices Of Silence, Walking Out


Noul EP Voices Of Silence - Walking Out (2013) este disponibil pentru ascultare si descarcare in sectiunea media pe pagina oficala voicesofsilence.ro

EP-ul "Walking out", desi contine doar 2 piese reprezinta granitele noii dimensiuni muzicale ale formatiei, dimensiune , credem noi, foarte vasta.

Astfel:

Stormbirds, compusa de catre Feri (colegul de la clapa), este o piesa profunda plina de filozofie, sentimente puternice si rascolitoare si iubire neimpartasita, frustrari si urlete a neputintei depasirii impedimentelor nedrepte asezate de aceasta lume in calea fericirii omului. Pe scurt, este o piesa despre iubirea imposibila, chiar daca este impartasita de catre celalalt. Muzical piesa are un caracter clasic de lied, vocea lui Dan Todea desfasurandu-se in toata splendoarea ei sustinut de orchestratiile puternic simfonice ale lui Feri.

Walking out, cel putin in aparenta pare diametral opusa. Compusa de Vincze Szaby pe versurile lui Tibi Bazso, este o piesa, dinamica, cu ritm balansat si bine definit, o piesa dedicata in special motociclistilor si celor ce adopta stilul de viata ROCK in esenta lui: LIBER! Cu atat mai mult reiese acest lucru din mesajul textului, in care se vorbeste explicit despre LIBERTATE!

Astfel, de la orchestra la motoare, de la simfonic la hard'n'heavy, formatia Voices of Silence isi dovedeste flexibilitatea si versatilitatea. Pana la urma membrii trupei sunt oameni cu o pregatire muzicala vasta si diversa, deci se doreste tocmai a se profita de pe urma acestei sanse. Aceasta noua abordare este sustinuta cu atat mai mult de faptul ca este primul produs discografic cu noul vocal: Dan Todea.
Ady of VoS

In discografia VOS regasim urmatorele materiale:

First Was The Beginning (1995)
Stories Of My Ways (2000)
Thunderground (2002)
The Human Saga (2008)
2012 (2012)
Walking Out (2013)

Voices of Silence reprezinta una dintre cele mai apreciate formatii de metal progresiv din Romania. Trupa a fost fondata la Cluj Napoca in anul 1994 la initiativa chitaristului Vincze Szabi, dornic de a face muzica la nivel profesionist.

De-a lungul anilor, VOS participa la un numar mare de concerte i festivaluri importante din ara, talentul si inspiratia membrilor sai fiind rasplatite prin nenumarate premii si nominalizari. Pe langa aceste reusite, trupa este invitata sa participe la diverse recitaluri alaturi de majoritatea formatiilor de metal consacrate din tara (in cadrul evenimentelor precum Studio Rock MTV Bucuresti-Arenele Romane, Top T Buzau, Maximum Rock, Metalheart fest etc).

Printre premiile castigate de formatie de-a lungul timpului putem aminti: Premiul special pentru stil la "Samrock" Satu Mare in 1998.
2003 este anul in care Voices of Silence efectueaza un turneu incununat de succes si in afara tarii.

In descursul carierei muzicale, VOS a reusit sa imparta scena cu trupe de rang international precum: Fates Warning, Wasp, Lake Of Tears, Udo, Tankcsapda, Orphaned Land, Crematory, Whinterhorde, Ossian, Nevergreen, Iron Maidnem, Inner Wish ,Catamenia, Grave Digger, To Die For, The Cold Existence, Emberdald Sun, Urkaft, Burning Point...
Componenta VOS:

Dan - Voce
Feri - Clapa, backing vocal
Szabi - Chitara
Zoli - Bas
Ady - TobeDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Concerte recomandate: