Voices Of Silence: Cantam pentru cei ce vor sa asculte

29 Septembrie 2009 Buvnitz

Voices Of Silence: Cantam pentru cei ce vor sa asculte

In pregatirea concertului din data de 2 octombrie, am discutat cu formatia Voices Of Silence. Despre noul produs discografic, schimbarile de componenta cat si evenimentul din Suburbia, aflati din interviul de mai jos:

N-am mai stat de vorba de multicel asa ca o sa incep cu intrebarea clasica, ce-ati mai facut, ce-ai mai dres, la ce-ati mai lucrat si cum e noua componenta?

Facem ce facem dar de muzica nu ne lasam si energie avem la fel ca si acum 15 ani. Noua componenta (mai tanara decat noi) sa inchegat foarte bine in acest an, fiecare dintre noi membrii Dorin Panduru (clape) si Adi Marcus a venit cu un stil personal pe care au reusit sa il implementeze cu succes in VOS.


Cu Dorin am lucrat foarte mult si la partile de backing vocals astfel ca partea vocala a devenit mult mai dominanta si pline de pasaje melodice interesante. Sectia ritmica pastreaza aceasi energie si balans cu care este obisnuit publicul nostru.

Poze PozeMH - Voices Of SilenceCum a fost primit noul vostru album, The Human Saga? Am vazut ca e gratis pe site-ul vostru si sunt foarte curios cam cate "downloaduri" a prins pana acum.


Credem ca am avut succes cu aceasta initiativa, piesele noastre putand fii ascultate online si descarcate gratuit. Numarul dowloadurilor depaseste cu mult 3000 iar numarul celor care au ascultat online atinge aproape 5000, cea ce ne bucura foarte mult comparativ cu numarul de albume vandute pe suport CD.

Multi fani intreaba de Gabi, fostul vostru tobosar. De ce a parasit trupa si e vreo sansa sa se intoarca? Si ca tot am intrebat de Gabi, de Psycho Symphony mai stii ceva?

Cu Gabi tinem strans legatura deoarece suntem prieteni iar cand vine prin Cluj cu jobul incercam sa ne si intalnim la o bere&poveste. El momentan locuieste la Carei si este dedicat in totalitate familiei, jobului si trupei Psycho Symphony si din pacate nu ar mai avea timp si pentru VOS.

Cu toate acestea noi mergem mai departe si asta ne face fericiti ca pastram astfel continuitatea trupei, anul acesta implinind 15 ani.

Cum a evoluat Voices Of Silence in, sa zicem, ultimii 10 ani? Si de ce asa rar prin Bucuresti?

In ultimii 10 ani cred ca ne-am maturizat foarte mult si am avut un ritm accendent chiar daca acesta a fost unul lent. Noua ne place foarte mult sa cantam la Bucuresti dar din pacate din cauza distantei cheltuielile sunt mari (transport si cazare) si de multe ori renuntam la concerte din aceasta cauza.

Un alt motiv este faptul ca in general preferam sa avem concerte in weekend datorita jobului pe care il avem. In cazul concertului din 2 octombrie ne bucuram ca am reusit cu totii sa ne luam o zi libera.

Ce va face sa compuneti? Pentru cine si de ce o faceti? Intreb asta pentru ca VOS e un agregat de emotii, trairi si sentimente (scuzati exprimarea)

Compunem pentru cei ce ne asculta muzica si nu in ultimul rand pentru noi. Noi mergem cu placere la repetitii la fel cum altii merg la un meci de fotbal.

De ce The Human Saga? Care e povestea din spatele numelui albumului?

Conceptul "The Human Saga"nu e foarte strict, ascultatorul nu trebuie sa citeasca neaparat o poveste, piesele au sens si luate separat. Cu toate astea, cele 11 piese sunt construite in jurul unor idei bine definite.
Este vorba in principiu de natura umana, faptele, credintele si destinul omului.

Poze PozeMH - Voices Of SilenceCine s-a ocupat de grafica albumului? E o lucrare foarte reusita. Are o insemnatate speciala?

Grafica albumului a fost realizata de catre Feri si incearca sa defineasca cat mai mult posibil piesele de pe album.

Ati pregatit ceva special pentru concertul de vineri 2 octombrie din Suburbia? Vom avea parte de ceva surprize? Poate la bis niste piese mai vechi?

Fiecare concert VOS este ceva special deoarece venim cu multa energie noua pe care dorim sa o transmitem publicului. Membrii noi Dorin (clape) si Adi (tobe) aduc un nou pachet de energie, entuziasm si virtuozitate.
Binenteles ca pe linga piesele noi vom canta si cateva din piesele vechi si cateva coveruri.

In incheiere, spuneti va rog cateva vorbe publicului vostru din Bucuresti.

Sa vina intr-un numar cat mai mare la concert pentru a petrece impreuna o seara faina si sper sa primeasca foarte bine piesele de pe ultimul album VOS.

Morrison vs Andrei Varga (Voices Of Silence)

Poze PozeMH - Concert Voices of Silence, Vepres si Redox in SuburbiaConcerte recomandate: