Biografie VOIVOD



VOIVOD

Genuri muzicale:
ProgressiveThrash

Trupe similare:
Metallica  Sepultura  Slayer  Pink Floyd  Pantera  Megadeth  Muse

Trupa de thrash/progressive metal Voivod a luat nastere in 1982 in Canada, in provincia Quebec.
Apogeul popularitatii trupei a fost atins in 1989 odata cu lansarea albumului "Nothingface" pe care este inclus si un cover al piesei "Astronomy Domine" de la Pink Floyd.
La inceputul lui 1990, doi dintre membrii fondatori Voivod parasesc trupa, basistul Jean-Yves Theriault si Denis Belanger. Formatia inregistreaza trei albume cu doar trei membrii in componenta, Eric Forrest indeplinind atat rolul de vocal cat si de basist.
Forrest are un accident de masina in 1998 in Germania, fiind ranit destul de grav, dupa care paraseste trupa.
Trupa se destrama pentru o scurta perioada in 2001, dar Belanger se intoarce, si trupa isi continua activitatea in urmatoarea componenta: Denis Belanger (voce), Denis D'Amour (chitara), Michel Langevin (baterie) si Jason Newsted la bass. Chitaristul Denis D'Amour moare in 2005 in urma cancerului de colon.
Cel mai recent material semnat de Voivod se intituleaza "Katorz" si a aparut in iulie 2007. Punctul de pornire al albumului au fost riffurile de chitara gasite pe laptopul lui Denis D'Amour, pe care acesta le-a compus chiar inainte de a muri.
Voivod au declarat ca intentioneaza sa inceapa sa compuna un nou album in iarna lui 2007-2008.

Stil: thrash/progressive metal

Componenta:
Denis 'Snake' Belanger - voce
Jason Curtis Newsted - bass
Michel Langevin - baterie

Discografie:
War and Pain (1984)
Rrroooaaarrr (1986)
Killing Technology (1987)
Dimension Hatross (1988)
Nothingface (1989)
Angel Rat (1991)
The Outer Limits (1993)
Negatron (1995)
Phobos (1997)
Voivod (2003)
Katorz (2006)
VOIVOD
www.voivod.com
www.myspace.com/voivodband


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook