Dark Bombastic Evening 3: Prezentare si informatii despre camping

de Buvnitz

Dark Bombastic Evening 3: Prezentare si informatii despre camping


Echipa DonisArt s-a deplasat in luna iunie la Alba Iulia pentru a vedea cum decurg pregatirile la locatia unde se va desfasura festivalul DARK BOMBASTIC EVENING 3.

Aici, la cea de-a 7-a poarta, in perimetrul fostei Piete a Armelor, unde acum 300 de ani soldatii se antrenau si se grupau pentru lupta, se afla Spatiile RYMA.

“Patrunzand intre ziduri, pasiti parca intr-o lume impietrita in care va asteptati sa va sara in cale vreun soldat ratacit sau un prizonier intemnitat in maruntaiele cetatii, iar tunelurile lungi va fac imaginatia sa viseze la comori ascunse in labirintul de forme geometrice si in camerele de la capatul lor. Semineul la gura caruia soldatii povesteau istorii de vitejie ba chiar si fantana din care beau apa se afla inca acolo, asteptandu-va sa va fie de folos.

Acest spatiu mirific se numeste in prezent Centrul Cultural Poarta 7 si este administrat de Asociatia Culturala RYMA, care de 4 ani desfasoara lucrari de conservare si restaurare a spatiior interioare impreuna cu voluntari si cu studenti in cadrul Taberelor de Restaurare. In paralel cu lucrarile de restaurare au loc si numeroase evenimente culturale, concerte, festivaluri de muzica, de film, concursuri si targuri, toate ducand la conturarea acestui Centru Cultural, devenit unul de referinta in oras, fiind dealtfel si singurul nucleu cultural din Cetatea Alba Iulia.

Cu peste 6000 mp de curti exterioare si 1000 mp de spatii interioare, Centrul Cultural Poarta 7 este locul ideal pentru desfasurarea acestui festival, fiind in acelasi timp usor accesibil chiar din centrul orasului dar si foarte intim din cauza zidurilor inalte ce-l inconjoara.”

Prietenii RYMA trag din greu pentru a termina in timp util cam tot ce ar mai trebui amenajat, modificat si aranjat pentru DBE 3. De curand au terminat si spatiul alocat camparii (pentru cca 30 corturi), asa ca solicitarile de campare pot fi deja facute, pana pe data de 10 august, pe adresa: contact@ryma.ro.

Din filmul de mai jos se poate vedea locul unde se va tine evenimentul dar si imprejurimile lui, cu mentiunea ca imaginile au fost realizate la inceputul lunii iunie… intre timp s-au inceput lucrarile si la o mare parcare auto, chiar la portile spatiilor RYMA, care se doreste a fi gata pana pe 18 august :

Accesul in camping/Spatiile RYMA se va putea face dinspre poarta a II-a a Cetatii Alba Carolina, pe langa restaurantul Pub 13, prin tunelul din apropierea sediul Electrica sau de pe strada Gemina.

Alte detalii curand…

Echipa DonisArt
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: