Cronica The Almighty Three in Mojo: White Walls, Goodbye To Gravity si Days Of Confusion

de Ana-Maria Gavrila

Cronica The Almighty Three in Mojo: White Walls, Goodbye To Gravity si Days Of Confusion


Subintitulat „The New Wave of Romanian Metal” – THE ALMIGHTY THREE s-au „infatisat” pentru prima data in aceasta formula intr-o zi de joi, 19 decembrie – ceva mai tarziu fata de data stabilita initial – in Mojo Club, Bucuresti, pe un ger teribil.

Amanarea nu a fost neaparat un inceput cu stangul, si nu cred ca a fost cineva care sa fi venit doar pentru o trupa anume : toate cele trei merita vazute si nu poti decat sa te bucuri cand ai ocazia sa le vezi in aceeasi seara. Plus ca mi se par intotdeauna interesante „adunarile” de genul – trupe romanesti reunite pentru a sprijini, mai mult sau mai putin, un concept sau pur si simplu dintr-un numitor comun, acela de a sustine spectacolele live.

Programul anunta destul de generos ca „intamplarile” vor incepe „dupa ora 20:00”, ora la care atmosfera din Mojo era foarte relaxata, cei cativa veniti „la timp”, fiind rasfirati pe ici pe acolo. Zonele de interes se concentrau atat pe langa scena, unde aveau inca loc probe de sunet, cat si la „standul” de merchandise, care-ti lua ochii cu tricourile tematice de cum coborai scarile. Am profitat de ocazie si ma mandresc ca am in sfarsit un CD White Walls cu iscaliturile de rigoare.

Nu tin minte exact la ce ora au inceput concertele, insa era deja ceva mai multa lume, nu foarte multi, ce-i drept, suficienti cat sa mentina acea stare de concert de club. Sonorizarea a fost foarte OK, atat cat sa te scoata din starea de amorteala data de caldura dinauntru si lumina semi-obscura.

Poze de la concertul The Almighty Three din Mojo Bucuresti


Primii au fost DAYS OF CONFUSION. N-am s-o inteleg p’asta cu „(ex-ARIA)” – nu vad de ce se simte neaparat nevoia de a adauga acest lucru. E probabil un capitol relativ scurt, dar incheiat din istoria trupei, un nume cu care membrii nu se mai identifica. Am tot citit-o zilele astea, dar ma uit ce scrie pe CD, pe tricoul special al evenimentului si consider ca Days of Confusion e de ajuns.

Este, cred, primul concert unde am putut sa ii ascult mai indeaproape, cu mai multa atentie. Am inteles ca au schimbat nu doar numele, ci si componenta – un nou basist, desi recunosc ca nu am urmarit in mod deosebit acest aspect. Piesele din concert au fost in mare parte de pe EP-ul intitulat „SEEDS”, lansat recent „Grace”, „Faceless”, „Journey”, precum si piese care vor aparea pe viitorul material, precum „Dharkatha”.

Ascultand acum materialul lor, imi dau seama ca unele piese sunt chiar foarte bune, in special „Grace” si „Seeds”, unde vocile celor doi solisti fac nota discordanta. Live insa instrumentalul ma fura – imi capteaza atentia, iar pe Cosmin mi se pare ca il aud undeva pe fundal, desi e acolo in fata tuturor. Au sunat bine, per total, iar la final am avut parte de elementul surpriza, ce avea sa incheie fiecare show al serii : The Almighty Three line-up – cu Alex Pascu (bas) si Andrei Galut (voce) veniti pe scena pentru un cover al celor de la Breaking Benjamin – „Diary of Jane”.

Setlist DAYS OF CONFUSION : „Grace”, „Faceless”, „Journey”, „Foovelle”, „Bloodstream”, „Dharkatha”, „Meta”, „Diary of Jane” - The Almighty Three line-up - (cover BREAKING BENJAMIN)

Goodbye To Gravity au demonstrat, daca mai era nevoie, ca sunt componenta exploziva a proiectului concertistic The Almighty Three. Dupa ce doar cu putin timp in urma si-au lansat albumul de debut printr-un show spectaculos, au revenit in Mojo cu aceeasi energie.

Goodbye to Gravity sunt o trupa care cu siguranta va atrage din ce in ce mai mult public. Atentie binemeritata, de altfel, daca este sa te gandesti la experienta unui concert live al trupei. Lucrul care imi place de fiecare data cand ii revad pe scena este faptul ca, desi par molipsitor de binedispusi si veseli, sunt de fapt ai naibii de seriosi si concentrati in ceea ce fac, pentru ca totul trebuie sa fie extrem de bine redat.

Poti asculta oricand CD-ul acasa, insa Pascu et CO stiu sa faca show. „Cloud Connected” a celor de la IN FLAMES a fost un fel de „special treat” din partea bucurestenilor pentru public, iar cover-ul LINKIN PARK, „One Step Closer”, pentru final, cand au avut alaturi pe scena si alti membri ale formatiilor serii, a fost o nebunie curata.

Setlist GOODBYE TO GRAVITY : „Intro/Waking Up”, „The Cage”, „Unusual Suspects”, „Horizons”, „Back To Life”, „I Won''''t Wait”, „Through It All”, „These Chains”, „Vanishing Point”, „Cloud Connected” (cover IN FLAMES), „Between The Tides”, „One Step Closer” - The Almighty Three'''' line -up - (cover LINKIN PARK)

Concertul WHITE WALLS a incheiat seara. Cred ca am spus-o de fiecare data cand am avut ocazia sa scriu cateva randuri despre constanteni, si am sa o fac pana plictisesc pe absolut toata lumea : suna demential – cine le-a ascultat albumul „MAD MAN CIRCUS” sau cine i-a vazut live poate sa confirme. Cine i-a ascultat cu adevarat, vreau sa zic. Cert este ca : fie iti plac la nebunie, fie nu.

Am avut ocazia sa reascult piesele favorite „Friends For A While”, ”The One Who Walks...” si „...Into The Water”, dar si compozitii noi, ale caror titluri imi devin din ce in ce mai familiare, si pe care abia astept sa le aud pe noul material discografic - precum „Patience” si „Another Sun”, alaturi de alte fragmente tot noi, ce nu poarta inca un titlu.

Abia dupa concert am putut face generalizarea de mai sus, legata de finalurile „surpriza” ale fiecarui concert – nu mi-i imaginam pe WHITE WALLS cantand un cover, nu cred sa-i fi auzit pana in acea seara cantand alte piese decat cele proprii. Desi in timpul concertului nu faceam decat sa ma intreb ce anume vor interpreta.

Au ales DEFTONES si au innebunit pur si simplu publicul prezent – alaturi de „colegii” The Almighty Three ai trupelor prezente au oferit publicului un final numai bun , cu muuuult dupa miezul noptii.

Setlist WHITE WALLS : „Friends For A While”, „The One Who Walks...”, „...Into The Water”, „Patience”, „Another Sun”, „New Untitled Song”, „New untitled song”, „Curtains”, "Be Quiet And Drive (Far Away)" - The Almighty Three'''' line -up - (cover DEFTONES)

THE ALMIGHTY THREE ar putea fi un proiect concertistic pentru 2013 – nu cred ca este primul de gen din Romania, insa reuneste trei trupe tinere foarte bune, ce nu ar trebui ratate. Singurul mod de a incuraja astfel de initiative este de a merge la concertele lor, ceea ce va sfatuiesc sa faceti.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook