Biografie Whitesnake



Whitesnake

Genuri muzicale:
BluesHard RockHeavy

Trupe similare:
Metallica  Truda  Iron Maiden  AC/DC  Guns N Roses  Linkin Park  Ozzy Osbourne

Formatia britanica Whitesnake a fost infiintata de catre David Coverdale in 1977.
Genul muzical pe care l-au abordat initial a fost blues rock, concretizat pe EP-ul Snakebite din 1978. Un an mai tarziu apare primul lor material live, intitulat Live at Hammersmith. Odata cu albumul Saints & Sinners din 1982, stilul trupei devine mai agresiv, trecand de la blues la rock.
Slide It In primeste doua discuri de platina in 1987. Albumul intitulat Whitesnake este primul succes comercial al formatiei britanice. Stilul este mai apropiat de glam metal, de acesta data. Hit-ul albumului este balada Is This Love, precum si single-ul Here I Go Again.
Inainte de inregistrarile pentru Slip of the Tongue, Whitesnake isi schimba componenta, Vivian Campbell parasind trupa pentru a se alatura mai tarziu celor de la Def Leppard.
Dupa o perioada de pauza, atat concertistica cat si de studio, Whitesnake se despart oficial in 1991. Coverdale se alatura lui Jimmy Page, chitaristul Led Zeppelin, pentru a lucra la proiectul Coverdale-Page din 1992. Vocea lui Coverdale a fost de multe ori comparata cu cea a lui Robert Plant.
In 1994, apare compilatia Whitesnake: Greatest Hits, iar trei ani mai tarziu materialul live Starkers in Tokyo.
In luna decembrie 2002, whitesnake se reunesc pentru un turneu aniversar de 25 de ani. Lui David Coverdale i s-au alaturat Doug Aldrich (chitara), Reb Beach (chitara), Marco Mendoza (bass), Tommy Aldridge (tobe) si Timothy Drury (clape).
DVD-ul Live... In The Still of the Night apare in 2006, fiind urmat in acelasi an de Live: In The Shadow Of The Blues.
Whitesnake au anuntat un nou album, intitulat Good to Be Bad, care va fi lansat in toamna lui 2007.

Stil: heavy metal/hard rock

Componenta:
David Coverdale - voce
Steve Vai - chitara
Adrian Vandenberg - chitara
Rudy Sarzo - bass
Tommy Aldridge - baterie


Discografie:

Snakebite (1978)
Trouble (1978)
Lovehunter(1979)
Ready an' Willing (1980)
Come an' Get It (1981)
Saints & Sinners (1982)
Slide It In (1984)
Whitesnake (1987)
Slip of the Tongue (1989)
Restless Heart (1997)
Good to Be Bad (2007)
WHITESNAKE
www.whitesnake.com
www.myspace.com/whitesnake


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook