Interviu Zdob si Zdub

10 Ianuarie 2007 Morrison

Interviu Zdob si Zdub
Share pe Facebook
Zdob Si Zdub au fost premiati de presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin cu "Meritul Civic pentru succese in creatie, maiestrie interpretativa si activitate concertistica prodigioasa". De doua ori, prima data in 2004, iar a doua in 2005, dupa finala concursului Eurovision. Roman, solistul, zice ca "ironizeaza medaliile", pe care le tine acasa, intr-un dulap. L-am provocat, la sfarsitului anului trecut, la o discutie despre politica si relatiile dintre Romania si Republica Moldova.

The image

Roman nici macar nu stie care este numele complet al medaliei, multumindu-se sa tina minte... "ceva cu meritul civic". Totusi, "este foarte bine cand guvernul are grija de artisti, numai ca atitudinea mea fata de medalii este... ironica. Le tin acasa, intr-un dulap. Este ironica pentru ca noi muncim pentru oameni, nu pentru medalii, pentru ca Dumnezeu ne-a dat talent, iar muzica este meseria noastra. Trebuie sa fim artisti, sa daruim bucurie. Presedintii vin si pleaca, artistii trebuie sa-si faca meseria", ne-a declarat Roman, solistul trupei Zdob si Zdub. Apoi a subliniat ca se straduieste sa se tina departe de politica si, ce-i drept, raspunsurile sale legate de situatia politica din Republica Moldova nu au fost foarte concrete. Intrebat ce parere are despre o eventuala unire dintre Romania si Republica Moldova, el a subliniat ca este muzician. "Pentru mine nu exista granite, popoarele sunt ca o familie. Asta e politica... unire, despartire, sunt jocuri politice iar mie nu-mi place politica" a raspuns Roman.

The image

In cap avem probleme

Despre scoaterea limbii romane din manualele din Republica Moldova are cam aceeasi parere. "Asta e politica pentru mine. In Biblie scrie ca limba inseamna poporul. Eu vreau ca in tara mea sa vorbim Zdob si Zdubo limba curata. Si romana si rusa. Dar avem o istorie. Traim intre Rusia, mare, mare si Romania, mica mica. Iar in cap avem probleme", spune Roman, intr-o limba romaneasca aproximativa. De fapt, el spune ca din toata formatia, numai Valerica si Victor vorbesc bine romaneste, pentru ca ei au facut scoala romaneasca, la Chisinau. Cu toate acestea, nu exclude posibilitatea sa se stabileasca in Romania. "Daca vom trai aici, poate vom invata mai bine limba romana", ne-a spus Roman.

Continuarea articolului o puteti citi pe VEDETA.ro

ZDOB SI ZDUB
www.zdob-si-zdub.com
www.myspace.com/zdobsizdub

Comenteaza

cora la 18.04.2007 00:00

User Avatar Picture Super ! Zdob si Zdub sunt cei mai adevarati ! Lansarea din Gossip afost superba ! Ethonomecanica Rullz ! raspunde

Motorbreath la 15.01.2007 00:00

User Avatar Picture Niste maimutoi cu pedale... raspunde

Ca sa comentezi trebuie sa fii logat pe site sau cu Facebook. Logheaza-te sau Fa-ti cont intr-un minut sau logheaza-te cu Facebook.

Concerte recomandate:


Like us on Facebook