Zdob si Zdub confirmati la Golden Stufstock

de Buvnitz

Zdob si Zdub confirmati la Golden Stufstock

Ultima noapte de festival Golden Stufstock, cea din 5 septembrie, va oferi vamaiotilor un show legendar, cum numai formatia Zdob Si Zdub stie sa faca. Membrii trupei vor face in seara festivalului un tur de forta pentru a fi prezenti pe scena Golden Stufstock de pe plaja din Vama Veche, unde vor ajunge dupa un alt concert si vor urca pe scena la ora 2:00. „De la Nistru pan la mare, Stufstock este cel mai tare”, spun Zdubii, pentru care a canta la Stufstock imediat dupa un alt eveniment a devenit aproape o traditie.

“Asa a fost sa fie de fiecare data“, spune Valentino Rudolf, producatorul festivalului. “Acum doi ani au venit in Vama dupa un concert de doua ore si au facut un spectacol extraordinar la Stufstock. Va asteptam aici si anul acesta, sa vedeti de ce este in stare Roman & comp.!”

Desi implicati intr-un accident rutier grav, anul trecut, in urma caruia au decis sa nu mai calatoreasca pe timp de noapte, Zdubii vor face o exceptie si vor veni si sambata aceasta la Golden Stufstock.

Vamaiotii isi anunta prezenta in numar mare si asteapta cu nerabdare ultima petrecere a sezonului de pe plaja din Vama Veche. Si vremea este de partea lor, desi le-a dat putine emotii, prognoza meteo se anunta a fi mai mult decat favorabila. Organizatorii evenimentului impreuna cu trupele care vor urca pe scena Golden Stufstock invita toti iubitorii de muzica buna la festival, departe de praful si zgomotul oraselor, pentru ultima data pe acest an, inainte de inceperea scolilor si de campania electorala.

Zdob si Zdub, celebra trupa de ethno-rock din Republica Moldova, este cunoscuta pentru show-urile live si muzica originala, un mix intre un hardcore puternic si muzica populara moldoveneasca. Infiintata in 1994, in Republica Moldova, trupa a cantat pana acum pe aceasi scena cu Red Hot Chili Peppers, Rage Against The Machine, Biohazard, Rollins Band, Soulfly, Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Oasis, Suzanne Vega, Guano Apes, Lou Reed, Apollo 440, Bloodhound Gang si Therapy.

Albumul de debut, intitulat Hardcore Moldovenesc, a fost inregistrat in 1996 si continea 12 piese in limba rusa, cu exceptia celei din titlu. Un an mai tarziu, 10 dintre piesele acestui album aveau sa fie inregistrate in limba romana, pentru ca albumul sa fie distribuit si in Romania. In 2000, Zdob si Zdub au inceput sa se departeze de conceptual de hardore american, si sa includa pe piesele lor instrumente populare.

Urmatorul album, Agroromantica, a fost editat in 2001, si a fost urmat de turneul Temporomantica, incheiat pe 31 ianuarie 2001 la Moscova, cu un concert alaturi de Emir Kusturica si The No Smoking Orchestra. Clipul Doina Haiducului de pe albumul Ethnomecanica primeste in 2003 premiul Best Video in cadrul MTV Romanian Music Awards. In acelasi an, Zdubii lanseaza un nou material, 450 de oi. In 2006, ei sunt invitati la unul dintre cele mai mari festivaluri de muzica din Europa, Roskilde Festival, iar in 2007 trupa a concertat in cadrul primei editii de BtESTFEST. Zdob si Zdub a creat coloana sonora pentru “Tiganul”, primul film de animatie produs in Republica Moldova.

Printre cele mai cunoscute piese ale trupei se numara hiturile Videli noci, Tiganul si O.Z.N, Everybody In The Casa Mare, Doina haiducului, DJ Vasile si Bunica bate toba.
Zdob si Zdub inseamna Roman Iagupov (voce, chitara, instrumente populare), Valeriu Mazilu (trompeta), Mihai Gincu (chitara bas, toba, percutie, cobza), Victor Dandes (muzicuta, pian, trombon, flaut, acordeon), Anatol Pugaci (acordeon, chitara, tobe) si Igor Buzurniuc (chitara).

A saptea editie a festivalului GOLDEN STUFSTOCK, al carui sponsor principal este Golden Brau, va avea loc in 3, 4 si 5 septembrie, pe plaja din Vama Veche. Organizatorii au decis ca scena principala sa fie din nou pe plaja, revenind astfel la farmecul vechilor editii. Impreuna cu Zdob si Zdub pe scena vor urca: Baniciu & Kappl, Ovidiu Lipan Tandarica si Fanfara 10 Prajini, Celelalte Cuvinte, Timpuri Noi, Mike Godoroja & Blue Spirit, Z.O.B, E.M.I.L., Luna Amara, Kumm, Urma, The Others, Rain District, Trooper, Snails, Deka Dens, Phenomenon, Les Elephants Bizares, The Amsterdams si Vasilica (localnic). Iar pe scena secundara, de la Goblin `n Gulag, vor canta: Blood Print, EVO, Highlight Kenosis, Alternativ Quartet, Tep Zepi, Godmode, Propaganda, Hush, Nuage, Relative, The Mushroom Story, Ltorchestre Roche. Intrarea va fi libera. Festivalul este produs de compania Capricorn & Capricorn Productions.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook