Concert in Fire la final de mai

de metalcoreholyca

Concert in Fire la final de mai

Am ajuns un pic tarziu la acest concert si nu am prins cea dintai trupa, Conflict Mental. In schimb, am vazut de la inceput Tarantula, o premiera pentru mine, trupa meseriasa, care imi inspira atat tehnica, cat si mult dinamism, numai buna de concerte agitate in Fire.

Publicul a reactionat pe masura si s-a pus in miscare de la primele piese. Sound-ul este unul greu si bine legat, aidoma celui produs de un bolovan care se pravale de pe o colina( scuzati efuziunea lirica :)) ). Acesti arahnoizi au oferit un show captivant, energic, presarat cu ceva cover-uri, o Sepultura, un Amon Amarth si gata, s-au incins pletele si coatele ;) O sa trec la Akral Necrosis, trupa pentru care venisem in mod special pentru ca ii mai vazusem de cateva ori si mi-a placut atmosfera de la concertele lor anterioare.

 <a href=Akral Necrosis, Tarantula si Conflict Mental in Fire" title="Akral Necrosis, Tarantula si Conflict Mental in Fire" class="img_content" />

Am remarcat cand faceau soundcheck-ul ca au mai cooptat un membru, un al doilea chitarist. Care este binevenit, pentru un sound mai agresiv si un plus de organicitate. Show-ul a inceput nel dolce stile classico, cu vocalul mascat care apare de undeva din spate, se suie pe scena si arunca la maschera in public. Suna altfel in doua chitare, parca mai compact. Foarte misto trupa, nu sunt o impatimita a black-ului, dar ei m-au convins. Si da, mai mult decat Negura!

Sa-mi fie cu iertare, dar cred ca ceea ce canta Akral e un black mai cinstit, cum am auzit si la Vokodlok, Hathor sau Sphera Noctis. Sound-ul lor actual este destul de crud, dar nu exagerat, mai echilibrat poate decat la Vokodlok, alternand riff-urile brutale cu scurte solo-uri mai melodioase. Prin crud mai inteleg aici si fara artificii de tip Negura( inserarea instrumentelor traditionale in tesatura black ) care personal nu ma mai fascineaza de multa vreme pentru ca mi se par cam fortate.

Akral Necrosis, Tarantula si Conflict Mental in Fire

Revenind la show, dupa intro au urmat piese de rezistenta ca Slay the Whore, House of Slavery, Unveiling Deconstruction sau Now Descends the Angel. Au fost si trei cover-uri, dintre care unul dupa Carpathian Forest( cu care publicul cred ca s-a obisnuit deja ) si altul dupa Satyricon. S-a cerut si bis, bineinteles "hitul" Slay the Whore, la care lumea reactioneaza intotdeauna bine. Nu a mai fost nebunia aia de la 2 ani de LMC, dar a fost frumos. In concluzie, a fost o seara reusita in Fire, bravo Tarantula si Akral Necrosis!

Cronica postata de metalcoreholyca pe Blogul sau pe METALHEAD

O galerie foto a concertului sustinut de formatiile Akral Necrosis, Tarantula si Conflict Mental in Fire Club din Bucuresti, poate fi vizionata pe METALHEAD accesand urmatorul link:

Galerie foto Akral Necrosis, Tarantula si Conflict Mental in Fire Club

Pot ajunge oficial la zona de Cronici de Albume sau De Concerte si cronicile voastre daca le postati pe blogurile personale de pe METALHEAD. Tot ce trebuie sa faceti e sa aveti cont, sa fiti logati iar din meniul din drepta sus sa selectati Blogul Meu (la Optiunile mele). Spor si felicitari celor care au scris !Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook