Dick Wagner, fostul chitarist Alice Cooper, a decedat

de Alin Pildner

Dick Wagner, fostul chitarist Alice Cooper, a decedat


Dick Wagner a decedat ieri, 20 iulie, in urma unui stop respirator. Chitaristul, in varsta de 71 de ani, fusese internat, la jumatatea lunii, cu probleme cardiace, ultimile zile petrecandu-le la terapie intensiva.

Alice Cooper, care a beneficiat din plin de prietenia si colaborarea cu Dick, a postat un mesaj prin care-si exprima regretul si aduce multumiri, si pe aceasta cale: "Desi stim ca este inevitabile, niciodata nu suntem pregatiti sa pierdem un prieten apropiat. Impreuna cu Dick Wagner am impartit multe rasete, in timp ce compuneam o multime de hituri. Este de neinlocuit. Modul sau de a canta si de a compune nu se mai gaseste in ziua de azi, si sunt putini cei cu care am colaborat atat de bine. O mare parte din succesul meu in cariera a avut de-a face cu Dick Wagner. Nu doar pe scena, ci si in studio si in ceea ce priveste scrisul pieselor. Unele dintre cele mai cunoscute piese le-am scris impreuna cu Dick Wagner. Cea mai mare parte din "Welcome to my nightmare" a fost scrisa cu Dick. Se nastea o adevarata magie atunci cand compuneam impreuna. Era capabil sa gaseasca acordul perfect care sa se potriveasca la fix cu ceea ce faceam eu".
"Cred ca mereu m-am gandit ca prietenii mei or sa fie in preajma mea intotdeauna si sa aud de pierderea lui Dick inseamna un adevarat soc, si o pierdere enorma pentru mine, rock 'n roll, si pentru familia sa."

Numele lui Dick Wagner a fost legat si de albumul "Destroyer" al celor de la KISS sau de "Get Your WIngs" - Aerosmith.


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Concerte recomandate: