Stiati ca... Amon Amarth

de Andreea Gherfi

Stiati ca... Amon Amarth


1. Amon Amarth isi are radacinile intr-o formatie de death metal numita Scum ce a fost fondata in 1988. Amon Amarth a luat nastere in 1992 din dorinta lui Johan Hegg de a reuni membrii Scum sub umbrela unui nou proiect.

2. Dupa ce au lansat albumul "The Avenger" in 1999, Amon Amarth au fost implicati intr-un scandal cu membrii formatiei Hammerfall datorita unui text pe care cei dintai l-au publicat pe noul lor album: "Any references made to implicate that there are cover bands out there that really suck found in this recording are purely intentional."

Johan Hegg a marturisit intr-un interviu acordat revistei Loudwire ca acum regreta cele intamplate. "We were childish and jealous of their success and we thought they didn't deserve it and that was just bullshit. We wrote a song about them on the album and we were complete dicks and assholes".

3. Povestea piesei "Twilight Of The Thunder God" este inspirata din legenda lui Thor si a sarpelui Jormungandr. Conform mitologiei nordice, Jormungandr, cunoscut si sub denumirea de Midgard Serpent, este fiul lui Loki si al gigantei Angrboda, Jormungandr fiind un monstru pe care Odin l-a furat de la tatal sau si l-a aruncat in oceanul de pe Midgard.

Legenda spune cel mai mare dusman al lui Jormungandr era Thor, iar lupta dintre cei doi se intampla de Ragnarok cand Jormungandr ar fi trebuit sa iasa din ocean si sa otraveasca cerul. Thor reuseste sa-l omoare pe Jormungandr, dar face noua pasi si apoi isi gaseste si el sfarsitul, fiind otravit de catre sarpe.

4. Johan Hegg a marturisit ca unul dintre cele mai impresionante concerte Amon Amarth a avut loc in 2009, cand au concertat pentru prima data in India, la Deccan Rock Festival in Bangalore. Membrii formatiei au fost extrem de impresionati de numarul fanilor care au venit sa-i vada pe scena.

5. Membrii Amon Amarth considera ca nu este normal sa descrii muzica unei trupe dupa versurile pe care le canta, facand referire la genul pe care toti il numesc "viking metal".

5. Numele formatiei Amon Amarth vine din limba "Sindarina" inventata de catre scriitorul J. R. R. Tolkien, iar semnificatia lui este "Mount Doom", tradus ca "Muntele Osandei" in limba romana.

6. Top 10 cele mai bune piese Amon Amarth:

1) Guardians Of Asgaard (Twilight Of The Thunder God, 2008)

2) The Pursuit Of The Vikings (Fate Of Norns, 2004)

3) Cry Of The Black Birds (With Oden On Our Side, 2006)

4) Twilight Of The Thunder God (Twilight Of The Thunder God, 2008)

5) Blood Eagle (Deceiver Of The Gods, 2013)

6) Raise Your Horns (Jomsviking, 2016)

7) Valhall Awaits Me (With Oden On Our Side, 2006)

8) Death In Fire (Versus The World, 2002)

9) Annihilation Of Hammerfest (The Crusher, 2001)

10) Legend Of A Banished Man (The Avenger, 1999)

7. Putini fani stiu ca pronuntia corecta a numelui trupei este: "Ah-Mon Ah-Marth"

8. Cel mai recent videoclip al formatiei, "Raise Your Horns", are ca protagonisti atat fani ai formatiei cat si o serie de celebritati precum King Diamond, Zakk Wylde, Dave Mustaine sau membri ai formatiilor Slayer, Machine Head, Disturbed, Behemoth si Nightwish.

Am adunat pentru voi aceste informatii ce nu pot lipsi din cultura generala a oricarui fan Amon Amarth deoarece stim ca va pregatiti serios pentru concertul ce va avea loc la Arenele Romane pe 4 decembrie. Alaturi de Amon Amarth va urca pe scena si legendara formatie suedeza de heavy/doom metal, Grand Magus.

Vikingii care nu au reusit sa-si achizitioneze inca bilete, o pot face online pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iaBilet : Magazinul Muzica, reteaua de magazine SAY Shops, UMAN, Senia, IQ BOX, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, agentiile Perfect Tour, la Hard Rock Cafe, cele 1500 de automate self-serving ZebraPay (vezi harta), stand-ul de bilete de la Metrou Unirii 1, langa casa de bilete Metrorex si Beraria H.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook