Bob Dylan - Cronica vietii mele

de Morrison

Bob Dylan - Cronica vietii mele

Bob Dylan, Cronica vietii mele - vol.1, traducere de Dan Silviu-Boerescu, Editura All, 29, 9 lei

Detalii si comenzi aici.

Veneam de departe si ma indreptam si mai departe. Insa, acum, destinul incepea sa-si faca simtita prezenta. Simteam ca ma priveste drept in fata, pe mine, pe nimeni altcineva..."

Asa scrie Bob Dylan in Cronica vietii mele. Volumul I, remarcabila lui carte explorand momentele de cotitura ale vietii si carierei lui. Prin ochii larg deschisi ai lui Dylan, vedem Greenwich Village in preajma anului 1961, cand el soseste in Manhattan. New York-ul lui Dylan este un oras magic al tuturor posibilitatilor: petreceri intinse pana dimineata, pline de fum de tigara; zorii de zi ai literaturii; iubiri trecatoare si prietenii eterne. Comentariile elegiace sunt punctate de izbucniri violente ale memoriei dure si neconcesive. Incursiunile la New Orleans, in Minnesota si in Vest fac din acest prim volum al autobiografiei lui Dylan o antologie profund personala de intamplari din acele timpuri extraordinare.Incercati primul volum al autobiografiei lui Bob Dylan, o carte directa si personala despre suisurile si momentele dificile din cariera acestei legende folk, cu multe personaje celebre din lumea showbiz-ului, cu imagini luate de la fata locului din turnee si de la Woodstock, o carte in care Bob Dylan se arata nu doar un bun poet (asta o stim deja din versurile lui), dar si un bun povestitor care mediteaza nostalgic, cu umor sau cinism asupra artei sale, a vietii si a oamenilor care l-au inspirat. Iata un portret dedicat Joanei Baez: Deopotriva scotiana si mexicanca, semana cu o icoana, cu cineva pentru care merita sa te sacrifici. Canta cu o voce care parea ca se adreseaza direct lui Dumnezeu... Cunoscuse si traise mai mult ca mine pe lumea asta si era destul de ciudata. Mi-ar fi fost frica sa ma intilnesc cu ea. Si-ar fi putut infige coltii in gatul meu. Focul vibra in inima ei.

Marius Chivu


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook