Cele mai tari 10 videoclipuri din istoria Roadrunner (partea intai)

de Chaos Lore

Cele mai tari 10 videoclipuri din istoria Roadrunner (partea intai)


Mai jos gasim un clasament cu cele mai tari videoclipuri din istoria Roadrunner Records, facut chiar de casa de discuri ce activeaza inca din 1980.

Cu ajutor de la trupele apartinand de Roadrunner, departamentul video al casei de discuri a alcatuit un clasament al celor mai bune videoclipuri, care au excelat din punct de vedere cinematic, al creativitatii si asa mai departe pana in 2010.

Sa vedem care dintre ele ocupa pozitiile de la 6 la 10, deocamdata.

10. Sepultura - "Ratamahatta"Sepultura prezinta in acest videoclip jungla Braziliei, ducand ritmurile tribale (gratie contributiei fostului baterist Korn David Silveria) intr-un cconcept video al originilor ancestrale ce caracterizeaza trupa. "A fost un concept video facut cu papusi braziliene. Am recreat o mica bucata din Brazilia in animaite, de la jungla la mahala", a declarat Max Cavalera.

9. Type O Negative - Black No. 1 (Little Miss Scare-All)Optand pentru alb-negru, videoclipul se construieste vizual intr-un mod asemanator cu piesa - incepe cu portretul solistului, apoi continua cu trupa cantand sub un copac malefic. Peter Steele apare cantand la un contrabas ca si cum ar fi o chitara bas. Producatorii video au fost foarte incantati de expresivitatea fetei solistului, care a dat niste prim-planuri de exceptie.

8. DevilDriver - Clouds Over CaliforniaIn videoclipul acesta nu apar membrii trupei cantand, dar evoca ideea norilor peste California cu imagini din cimitir, cu Moartea si altele. "Dez Fafara (voce) a venit cu ideea ca membrii sa nu apara in clip, ci copii (si ai sai) in loc". " Sunt foarte mandru de fiul care a jucat rolul meu si avea noua ani pe vremea aceea, ca a ridicat pana si degetul mijlociu in aer", a spus Dez.

7. Sepultura - Territory


500.000 rock & metal videos on ROCKTUBE and METALHEAD

Videoclipul ii arata pe membrii Sepultura cantand si mergand prin desert si noroi, referindu-se la ocuparea Palestinei de catre israeliti. "Videoclipul are un puternic continut politic", spune echipa video. "A fost un videoclip tare, filmat chiar in Israel. am petrecut doua zile filmand in multe zone, ca Marea Moarta, Masada si chiar am baut ceai cu nomazi beduini in cortul lor", spune Max Cavalera.

6. Slipknot - SnuffVideoclipul pentru piesa Snuff este compus ca un filmulet, chiar de catre M. Shawn Crahan (Clown) si Paul Brown. In el joaca actori de Hollywood si a fost filmat pe pelicula, urmarindu-l pe solistului Corey Taylor in povestea incurcata de dragoste. Shawn a spus: "Este foarte important sa scriu ceva care nu traduce 'snuff' in sensul propriu, pentru ca nu imi place. A trebuit de merg mai adanc. Este aceasta persoana ca nu mai exista si nu se va mai intoarce niciodata, ca este practic moarta, dar Corey devine ea, iar asta este mai mult sau mai putin definitia pentru Snuff". Dupa moartea lui Paul Grey, Slipknot i-au dedicat aceasta piesa.

Sursa: RoadrunnerDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Concerte recomandate: