Jeff Walker (Carcass) - Descarcarile ilegale "pot avea si un rol pozitiv"

de Ana-Maria Gavrila

Jeff Walker (Carcass) - Descarcarile ilegale


Intr-un interviu acordat recent redactorilor TrueMetal.it, solistul si basistul Carcass, Jeff Walker, a discutat despre impactul pe care descarcarea ilegala de muzica il poate avea asupra trupelor si a muzicii in general.

„Poate avea un rol pozitiv, daca oamenii descarca albumul, il asculta, le place si merg apoi sa il cumpere. Pericolul consta in faptul ca o buna parte din oamenii care descarca [albume] nu cumpara niciodata nimic, iar asta dauneaza scenei muzicale. Ei nu sprijina pe nimeni, nici macar pe artisti in calitate de fani. Dar intr-o oarecare masura, cred ca este un lucru bun. Pentru ca inteleg foarte bine de ce fac oamenii asta. Exista atat de multa muzica acum, iar oamenii pur si simplu nu au suficienti bani sau resurse sa cumpere chiar totul.”

„Mai mult decat atat, probabil oamenii au cheltuit sau pierdut bani in trecut pe albume care i-au dezamagit. Asa ca asta le ofera oamenilor posibilitatea de a testa ceva inainte de a cumpara. Nu cred ca e foarte diferit fata de a asculta muzica la radio. Dar cum am mai spus, exista acea majoritate de oameni care … a caror atitudine este foarte nihilista, care nu are nicio legatura cu ideea de a fi fan. Nu ar trebui sa incerci sa faci rau unui artist care nu vrea decat sa aduca o bucurie oamenilor . Nu suntem in razboi cu publicul”, a incheiat Jeff Walker.

Puteti asculta restul interviului mai jos:Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Concerte recomandate: