Legende: Dead Kennedys, Bad Religion, The Clash , Ramones

de Morrison

Legende: Dead Kennedys, Bad Religion, The Clash , Ramones

Am gasit in sfarsit vreme sa mai trag un articol cu Legende asa ca, avand in vedere ca la Sonisphere am vazut un punkist, tovarash vechi de freca Romana , cu o geaca bestiala cu Dead Kennedys, o sa va scriu despre patru trupe legendare de punk rock care au schimbat muzica asa cum o stim astazi.

Vorbim de Dead Kennedys, Bad Religion, The Clash si de eternii Ramones.

Dead Kennedys e genul ala de trupa pe care o poti asculta in continuu si de care nu te plictisesti niciodata, desi are doar 5 albume de studio si nenumerate compilatii, best of-uri si albume live. Dead Kennedys au aparut in San Francisco, California la sfarsitul anilor 70, prin 78 mai exact, si au inventat la propriu stilul care atunci se chema hardcore si care in zilele noastre a capatat o cu totul alta conotatie (si tonalitate).

Au ramas in istorie prin al sau dezinvolt si de nestavilit solist vocal, genialul Jello Biaffra de care trupa nu s-a despartit in relatii prea bune in 1986 (pacat). Astazi, inca din 2008, Jello a renuntat la orice scandal cu trupa si si-a continuat cariera de artist complet devenind un solist vocal orator (spoken word performer - e greu de explicat in limba romana termenul - cautati pe Wikipedia :D).

Ascultam mai jos o melodie geniala pe numele sau "Police Truck". A da, Dead Kennedys e una din trupele mele preferate ! Pe Jello l-a vazut Buvnitz la Hellfest si il "urasc" pentru asta !


Continuam incursiunea printre legende cu alta trupa geniala, tot din California, pe nume Bad Religion. Da, da sunt tipii aia pe care toata industria muzicala i-a crezut satanisti (lol). Ca si Dead Kennedys, trupa canta tot de la sfarsitul anilor 70, din 1979 mai exact si au vreo 15 albume la activ, cel mai recent chiar de anul acesta: "The Dissent of Man" cu care sper sa ne intalnim curand la School Of Rock dupa ce apare in septembrie.

Bad Religion e o trupa care a scris istorie in punk rock si este in special cunoscuta publicului romanesc cu piesa "Punk Rock Song" si al sau videoclip difuzat de MTV la saturatie in anii 90. Tocmai de aceea ascultam mai jos o alta piesa geniala intitulata "A Walk". Tineti-va bine de scaune !


A treia legenda de astazi vine de peste Canalul Manecii si e o trupa atat de cunoscuta si populara incat cred ca i-ati ascultat piesele prin cluburi si mai mult ca sigur nu stiati ca sunt ale lor. Desi a cantat doar 12 ani, englezii formati undeva in 1976 cand se facea muzica buna cu galeata si cu sufletul, The Clash au influentat mai tot ce a insemnat muzica dupa doar 2-3 albume de studio. Au scos doar 6 albume de studio dar cu un mesaj atat de concentrat (mai ales muzical) incat au schimbat lumea la propriu. The Clash au intrat in Rock and Roll Hall of Fame in 2003 iar in 2004 revista Rolling Stone i-a clasat pe locul 30 dintre cele mai mari trupe din istorie. (Greatest Artists of All Time).

Ascultam astazi o melodie clasica pe numele sau "I Fought The Law" ! Sigur o stiti, sigur va place, sigur o s-o mai ascultati, sigur o sa dai play mai jos :)


Nu putem scrie un articol despre trupe de punk rock fara sa amintim de taticii supremi, the moder lode of punk rock adica de americanii de la Ramones ! Trupa s-a infiintat in 1974 si a cantat pana in 1996 adica mai bine de 20 de ani. Despre Ramones s-a tot scris si multe povesti au umblat dar legenda lor e neatins. Momentan in viata au ramas Marky si Tommy Ramone, acesta din urma fiind singurul membru original al trupei ramas astazi in viata. Ambii au fost introdusi in Rock and Roll Hall of Fame pe 18 martie 2002. Cu 14 albume de studio la activ, Ramones ramane cea mai influenta si cea mai mare trupa de punk rock din istoria muzicii o trupa despre care probabil se va vorbi si peste 500 de ani.

Ascultam mai jos o melodie absolut geniala pe care sigur o cunoasteti: "Pet Sematary" si ne inclinam in fata acestor granzi ai muzicii mondiale.


Atat pentru astazi ! Pana data viitoare nu uitati ca muzica buna nu moare niciodata !

Respect,


MorrisonDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook