Alexandrina: Din Chisinau si pana la Rocker's Challenge (interviu)

17 Iunie 2013 Buvnitz

Alexandrina: Din Chisinau si pana la Rocker's Challenge (interviu)

S-a nascut in Chisinau si in copilarie asculta rock rusesc. Parintii (tatal-pictor, mama-profesoara) i-au insuflat drgostea pentru arta. Astazi, Alexandrina Hristov este un artist complet. Cinta, scrie poezii, picteaza si isi orchestreaza singura propriile melodii. In ciuda spiritului artistic, spune ca este gata oricind sa incerce sporturi extreme care sa o umple de adrenalina. Alexandrina va cinta pe 6 iulie la festivalul Rocker’s Challenge de la Sasca Montana, in Cheile Nerei, si spune in interviul de mai jos ca nu se va margini doar sa cinte ci va incerca si citeva sporturi montate: rafting, bikig sau tiroliana.

Canti, pictezi, scrii poezii. Daca, prin absurd, ar trebui sa alegi unul dintre aceste talente, pe care l-ai alege?


Daca prin absurd ma nasteam alt om, poate as fi fost in stare sa fac o alegere intre ele. Le vad ca pe 3 surori. Si nici macar nu le-am ales eu pe toate trei. Au venit singure, de buna voie. S-au plantat adanc si nu cred ca or sa ma mai lase vreodata pentru ca-mi curg armonios prin vene si fac parte din mine. Sunt o introvertita, asa ca Ele sunt instrumentele care ma contureaza/coloreaza pentru lumea exterioara. Datorita lor mi-am atins echilibrul, desi nu am devenit extrovertita 100%. Sunt undeva pe la mijloc. Si e bine pentru mine.

E evident ca notorietatea ai obtinut-o prin muzica. Cum ai ajuns sa canti? Cum ai reusit sa-ti construiesti o cariera din muzica?

Am cantat, pictat si scris de mica. Sa compun cantece mai serioase din punctul meu de vedere, am inceput la 20 de ani, cu ocazia aparitiei Valentinei, fiicei mele. Ea m-a facut sa vad altfel lucrurile, sa ma descopar. Am trait a doua copilarie alaturi de ea. Ce minunat era! Pot sa zic ca am avut noroc sa-mi descopar si sa-mi cultiv talentele. Cred ca reusesti sa atingi tot ce-ti propui, atata timp cat faci asta cu daruire si pasiune. Mai departe e doar vorba de circumstante, inevitabilii oameni care devin atrasi de mesajul si scopul tau, oameni care-ti intra in viata pentru a te ajuta sa ajungi unde iti propui. Eu cred in oameni, iubesc oamenii. Fara oamenii care te sustin, ceea ce e foarte important, nu se intampla mare lucru. Aici este vorba si de fani, si de prieteni, si de familie. Cu alte cuvinte, cand exista baza si scop, apar diverse rezolvari. Multiple sunt cararile spre cer.

Asteptam un nou album semnat Alexandrina. Al doilea. Era vorba ca urmeaza sa il lansezi in aceasta primavara. In ce stadiu esti cu el?

Lucrez la el din februarie 2012. Am facut un calcul si spre surprinderea mea am aflat ca o jumatate din anul 2012 am petrecut-o la Timisoara, facand naveta. Acolo inregistrez si al doilea album, acolo imi e si trupa. Acest album este 100 % produs de mine. De la versuri si muzica la orchestratie muzicala (am inceput sa fac si asta), si chiar designul albumului. Va fi ceva deosebit, atat pot sa spun. Albumul contine multe piese noi-noute, dar si piese patinate, cum e Avionul de aur, de exemplu. Trebuia sa-l lansez in toamna trecuta, am si rezervat Sala Palatului pentru asta, dar nu am reusit sa-l finalizez nici pana acum. Nu stiam in ce-mi bag capul, pentru ca habar nu aveam ce-i aia orchestratie muzicala. Acum am aflat si-mi place enorm de mult acest proces creativ continuu, desi este foarte obositor si de durata. Dar nu ma grabesc nicaieri. Scopul final este sa raman eu, personal, incantata de ceea ce aud. In rest, lucrurile se aranjeaza de la sine. Totusi, lansarea se va intampla in toamna. Cred si sper.

Cum se va chema noul album?

Al doilea album, cu toata modestia mea artistica, se va numi Alexandrina. Cel putin asa cred acum. Am spus mai devreme de ce.

Parafrazandu-ti melodia „Cea mai frumoasa parte”, te-as intreba: care ar fi cea mai frumoasa parte din lume pentru Alexandrina Hristov?

Cea mai frumoasa parte din lume este TOTUL. Nu ma refer la un subiect concret, am lasat loc ascultatorului sa-si exerseze fantezia, sa interpreteze cum simte si sa se regaseasca in ce-si doreste.

Urmeaza sa canti pe 6 iulie la festivalul Rocker’s Challenge de la Sasca Montana, in Cheile Nerei. Desele drumuri la Timisoara pentru inregistrarea celor doua albume te-au facut sa cunosti deja destul de bine zona Banatului. Crezi ca poate candida zona asta la statutul de „cea mai frumoasa parte” a Romaniei?

Romania este o femeie frumoasa. Nu obosesc sa ma minunez de peisajele inedite ale acestei fantastice tari. Multe coltisoare de rai am vazut, cum doar am putut sa visez… Cu siguranta, Banatul poate concura cu Moldova si Bucovina, cu Ardealul. Doar ca alegerea ar fi prea dificila…

In cadrul festivalului, organizatorii le-au pregatit participantilor nu doar muzica buna ci si adrenalina: rafting, tiroliana, mountain biking, etc. Vei incerca putina adrenalina?

In adolescenta mi se spunea si Adrenalina. :)) O sa incerc de toate, bien sur. Ador natura chiar si in combinatie cu senzatiile tari. Pana acum nu am avut ocazia sa incerc nici mountain biking, nici rafting, nici tiroliana… Nu am schiat vreodata! Eu sunt cu marea, in apa m-am nascut, acolo am facut de toate. Dar astept cu nerabdare sa cant sub cerul instelat, pe muntele cret, sa mi se izbeasca aerul rece de corp, sa-mi intre in plamani. Dupa care sa urmeze dezmatul adrenalinic pe Nera rece! hmmm…

Ce le transmiti fanilor care vor veni sa te vada la festivalul Rocker’s Challenge?

Le transmit ca-i astept la indubitabila distractie culturala. Hai la munte, copii!


Concerte recomandate: