Cronica Top 10 KUMM la 10 Ani

de Morrison

Cronica Top 10 KUMM la 10 Ani

10 ani de Kumm a fost o aniversare insotita de un concert memorabil si poate chiar unic ca si structura in Romania. KUMM au invadat Opera Nationala si spectacolul a fost sold-out. In cele ce urmeaza voi incerca sa realizez un top (in ordine descrescatoare, pen' ca asa e cool) a celor mai interesante momente din recitalul din seara trecuta.

10. Coverul 1000 de chipuri de la ZOB

Spectacolul a inceput bine, cu un cover ZOB dupa (probabil) cea mai cunoscuta piesa KUMM. Piesa a fost insa rupta la jumatate de cateva acorduri din "Enter Sandman" de la Metallica.

9. Striptease marca Mircea Toma

Inainte de recitalul trupei aniversate, Mircea Toma a renuntat la hainele formale pentru un tricou portocaliu KUMM.

8. Doi saxofonisti pe aceeasi scena

Iordache a impartit scena la un moment dat cu al doilea saxofonist pe care l-a avut trupa Kumm. A fost o veritabila competitie muzicala intre cei 2 din care castigator a iesit publicul.

7. Prestatia energica a vocalului The Mood

O trupa de pusti despre care cei mai multi participanti la eveniment n-au auzit niciodata au reusit sa ma surprinda extrem de placut. Desi intreaga trupa a sunat grozav in ambele piese, trebuie sa remarc vocalul extrem de energic si fara inhibitii al trupei care a atras efectiv toate privirile asupra lui si implicit asupra colegilor sai.

6. Vocea dura a lui Mihnea Blidariu in recitalul Luna Amara

Luna Amara s-au auzit foarte bine insa pe mine m-a impresionat cel mai mult vocea dura a lui Mihnea. Acustica salii a fost buna si a ajutat mult prestatia trupei. Mi-a placut ce am vazut aseara, felicitari Luna Amara.

5. Solo-ul de chitara de la Curse trademark Timpuri Noi

Curse este piesa mea favorita de la Kumm si Timpuri Noi au cantat-o impecabil. Ca de obicei, Dan Iliescu a fost foarte tare, coverul culminand cu un distors incredibil.

4. Ada Milea punct

She fuckin' rulz enough said.

3. Momentele psihedelice din "prima era" KUMM

Cu Oigan la voce, intr-o formula apropiata de cea originala, scena s-a cufundat intr-un crepuscul rosiatic mi-am adus aminte de acea era a Kumm pe care am apreciat-o la maxim. Desi muzica trupei de acum mai are putina legatura cu Rock-ul progresiv de atunci, aceea a fost perioada care mi-a placut cel mai mult de la Kumm.

2. Byron din nou alaturi de KUMM

Pentru mine acesta a fost highlightul serii din punct de vedere muzical. E de necontestat faptul ca Dan Byron a avut un rol esential in a pune Kumm pe harta. Carisma, energie pachetul complet. Byron s-a inteles atat de bine cu trupa pe scena incat ai fi putut sa crezi ca n-a plecat niciodata.

1. Publicul cantand "La Multi Ani" trupei

Nu cred ca mai e nevoie de comentarii auxiliare, consider ca asta a fost cea mai buna cale de a cere revenirea pe scena. A fost o experienta unica in care cei 1000 de oameni (conform spuselor lui Mircea Toma aceasta e capacitatea Operei Nationale) au aratat ca iubesc aceasta trupa. La Multi Ani, KUMM!

Hitscum

Cronica de Concert: KUMM sa sarbatoresti 10 ani

Galerie Foto : Kumm 10 Ani si 1000 de Chipuri (29.10.07)
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: