Peter Steele ar fi implinit astazi 52 de ani

de Buvnitz

Peter Steele ar fi implinit astazi 52 de ani


Peter Steele, emblema grupului american Type O Negative, ar fi implinit astazi varsta de 52 de ani.

Peter Thomas Ratakczyk s-a nascut in data de 4 ianuarie, 1962 si este cunoscut drept solistul, basistul si compozitorul formatiei Type O Negative.

Ca frontman al formatiei, Steele s-a remarcat prin statura impunatoare precum si tonalitatea vocala bariton impreuna cu un simt al umorului intunecat. Versurile erau deseori personale, abordand subiecte precum dragostea sau dependenta.

Steele s-a nascut in Brooklyn intr-o familie catolica. Interesul pentru muzica l-a manifestat la varsta de 12 ani cand a inceput sa cante la chitara. Sase luni mai tarziu a inlocuit chitara cu basul.

Cariera sa a fost dominata constant de controverse legate de sanatatea mentala. Steele a confirmat in 2006 ca sufera de paranoia cauzata de abusul de substante. Artistul a devenit dependent de cocaina la varsta de 35 de ai.

Peter Steele a murit in data de 14 aprilie, 2010 in urma unui stop cardiac. Moartea sa a venit ca un soc in conditiile in care se stia ca artistul trece printr-o perioada de sobrietate iar starea de sanatate era una foarte buna.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Concerte recomandate: