Peter Steele regretat de membrii Hatebreed, Inhuman si multi altii

de Astaroth Priestess

Peter Steele regretat de membrii Hatebreed, Inhuman si multi altii

Vestea mortii lui Peter Steele, liderul grupului Type O Negative, a zguduit industria muzicala.

Nu s-a emis inca un comunicat oficial insa decesul sau a fost confirmat de Mistress Juliya (Fuse TV) si Josh Silver, claparul Type O Negative.

Momentan se asteapta un comunicat oficial din partea membrilor formatiei care au anuntat ca acesta va fi emis in decursul zilei de 15 aprilie.

Artisti importanti din muzica au fost socati de vestea care a impanzit internetul iar declaratiile lor nu au intarziat sa apara.

"Ca fan al sau de peste 20 de ani, [vestea mortii lui] ma loveste destul de rau", a declarat Mike Scondotto, solist in formatia Inhuman.

"Cu o ora inainte sa primesc mesajul de la Hank, basistul meu, ca a murit, eram la un restaurant in Brooklyn cu un prieten si vorbeam despre Carnivore si Type O Negative. Prietenul meu si cu mine vorbeam despre cat de bucurosi eram ca Pete era curat [dezintoxicat] si ca un nou album si turneu Type O Negative se iveau la orizont."

Scondotto nu este singurul care regreta moartea lui Steele, si alti artisti prezentandu-si condoleantele.

Evan Seinfeld, liderul Biohazard: "Odihneste-te in pace, prietenul, fratele si mentorul meu, Peter Steele, Type O Negative, Carnivore...singura mea influenta muzicala majora...care a numit Biohazard. Deja imi lipsesti atat de mult...Te iubesc, frate. Sper ca esti intr-un loc mai bun."

Jason Myres, basist Icarus Witch: "Peter Steele, un adevarat icon, enigma, geniu muzical si un om bun din cale-afara cu care am avut placerea sa vorbesc la diferite ocazii inca de la inceputul anilor '90."

Hatebreed: "Hatebreed doreste sa-si indrepte condoleantele familiei, prietenilor si fanilor lui Peter Steele. Este unul dintre cei mai buni tipi alaturi de care am mers in turnee si o adevarata legenda! Nu va mai fi NICIODATA cineva ca el. Odihneasca-se in pace."

Dan Lorenzo (Hades, Non-fiction): "Nu folosesc cuvintele 'geniu muzical' des insa in cazul lui Peter se potrivesc. Si este adevarat. Astazi este o zi foarte trista pentru mine. Odihneste-te in pace, omule."

Michiel Dekker (The Monolith Deathcult): "Cand am inceput The Monolith Deathcult in 2003, aproape mai important ca muzica era imaginea ironica, sarcastica si cu umor negru ce era un trademark Peter Steele. Mai tarziu, cand ne-am perfectionat sound-ul Type O Negative au devenit o influenta din ce in ce mai mare pentru The Monolith Deathcult. L-am onorat deja pe Peter si pe Type O Negative cu piesa 'The White Crematorium'. Peter Steele si Type O Negative erau unici si moartea sa este o mare pierdere."

Chiar si jurnalistii regreta trecerea artistului Peter Steele in lumea de dincolo. Paul Stenning, jurnalist britanic si autor al cartilor despre Guns N Roses "The Band That Time Forgot", "Two Sides to Every Glory" - AC/DC si "30 Years of the Beast - The Complete Biography 1976-2006" - Iron Maiden, a declarat:

"Sunt foarte suparat de moartea lui Peter Steele din Type O Negative. [...] Daca asta este adevarat atunci este foarte trist. Stiu ca vroia sa se mute in islanda si sa se adese la casa lui cu femeia perfecta si sa construiasca o casa. Din cate stiu nu a reusit, ceea ce te face sa te gandesti la mortalitate si la faptul ca nu trebuie sa pierzi timpul."

"RIP, Peter, muzica va fi mai goala fara impactul tau."Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Concerte recomandate: